Actualitate

[VIDEO&FOTO] Lugojul, din bâlci în bâlci! Plin de tiribombe în centrul oraşului

[VIDEO&FOTO] Lugojul, din bâlci în bâlci! Plin de tiribombe în centrul oraşului

Autoliv

La nici două săptămâni de la încheierea Festivalului Berii, un alt eveniment public este pe cale să debuteze vineri în mijlocului municipiului de pe Timiş. Lugojenii care au trecut începând de marţi prin centru nu au putut să nu se întrebe ce altă manifestare care le va bloca întreg oraşul urmează să aibă loc pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, la vederea tiribombelor, a maşinuţelor electrice şi a ciocanelor care domină priveliştea oraşului.

Manifestarea care are loc în acest weekend este Festivalul de Folclor „Perla Banatului”, organizat de Ansamblul cu acelaşi nume, în colaborare cu Primăria Lugoj şi Casa de Cultură a Sindicatelor. Noile atracţii au blocat deja malul Timişului şi parcarea din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Din bâlci în bâlci stăm, suntem oraşul festivalurilor! De ani de zile a zis primarul că schimbă locul de desfăşurare a evenimentelor şi degeaba, tot în mijlocul oraşului le pune şi tot circ e de fiecare dată”, a explicat un lugojean indignat.

Primarul lugojean spune că nu poate da un răspuns cu privire la problema mutării festivalurilor din zona centrală, dar că se lucrează „de zor” la amenajarea unui nou loc de pus la cale manifestări publice cu o participare mare de public.

„De şapte ani se tot vorbeşte despre asta, pentru cei nemulţumiţi trebuie să ştie că lucrăm la mutarea festivalurilor. Perla Banatului sunt şi ei un ansamblu separat de al nostru şi au dreptul să organizeze. Se blochează doar la Casa de Cultură a Sindicatelor, nu blocăm şi drumul ca la al berii sau la rugă. Vom face loc de festivaluri lângă autogară, vor putea sta oamenii şi la plopi, se lucrează dar mai durează până să fie gata”, a declarat pentru Cetăţeanul primarul Francisc Boldea.

Festivalul „Perla Banatului” ajunge cu această ocazie la ediţia cu numărul patru, invitaţi să presteze pe durata celor trei zile de festival fiind artişti de muzică folclorică din zona Lugojului şi nu numai, dar şi ansambluri folclorice din Caransebeş, Oraviţa, Oţelu Roşu, Măguri, Mănăştiur şi Serbia.festivalul perla banatului lugoj foto cetateanul tiribombe masinute centru casa cultura  (6)festivalul perla banatului lugoj foto cetateanul tiribombe masinute centru casa cultura  (5)festivalul perla banatului lugoj foto cetateanul tiribombe masinute centru casa cultura  (4)festivalul perla banatului lugoj foto cetateanul tiribombe masinute centru casa cultura  (2)festivalul perla banatului lugoj foto cetateanul tiribombe masinute centru casa cultura  (1)

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: