Cetateanul Lugoj

Actualitate

[VIDEO&FOTO] Lugojul, din bâlci în bâlci! Plin de tiribombe în centrul oraşului

[VIDEO&FOTO] Lugojul, din bâlci în bâlci! Plin de tiribombe în centrul oraşului

Cetateanul Lugoj

La nici două săptămâni de la încheierea Festivalului Berii, un alt eveniment public este pe cale să debuteze vineri în mijlocului municipiului de pe Timiş. Lugojenii care au trecut începând de marţi prin centru nu au putut să nu se întrebe ce altă manifestare care le va bloca întreg oraşul urmează să aibă loc pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, la vederea tiribombelor, a maşinuţelor electrice şi a ciocanelor care domină priveliştea oraşului.

Manifestarea care are loc în acest weekend este Festivalul de Folclor „Perla Banatului”, organizat de Ansamblul cu acelaşi nume, în colaborare cu Primăria Lugoj şi Casa de Cultură a Sindicatelor. Noile atracţii au blocat deja malul Timişului şi parcarea din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Din bâlci în bâlci stăm, suntem oraşul festivalurilor! De ani de zile a zis primarul că schimbă locul de desfăşurare a evenimentelor şi degeaba, tot în mijlocul oraşului le pune şi tot circ e de fiecare dată”, a explicat un lugojean indignat.

Primarul lugojean spune că nu poate da un răspuns cu privire la problema mutării festivalurilor din zona centrală, dar că se lucrează „de zor” la amenajarea unui nou loc de pus la cale manifestări publice cu o participare mare de public.

„De şapte ani se tot vorbeşte despre asta, pentru cei nemulţumiţi trebuie să ştie că lucrăm la mutarea festivalurilor. Perla Banatului sunt şi ei un ansamblu separat de al nostru şi au dreptul să organizeze. Se blochează doar la Casa de Cultură a Sindicatelor, nu blocăm şi drumul ca la al berii sau la rugă. Vom face loc de festivaluri lângă autogară, vor putea sta oamenii şi la plopi, se lucrează dar mai durează până să fie gata”, a declarat pentru Cetăţeanul primarul Francisc Boldea.

Festivalul „Perla Banatului” ajunge cu această ocazie la ediţia cu numărul patru, invitaţi să presteze pe durata celor trei zile de festival fiind artişti de muzică folclorică din zona Lugojului şi nu numai, dar şi ansambluri folclorice din Caransebeş, Oraviţa, Oţelu Roşu, Măguri, Mănăştiur şi Serbia.festivalul perla banatului lugoj foto cetateanul tiribombe masinute centru casa cultura  (6)festivalul perla banatului lugoj foto cetateanul tiribombe masinute centru casa cultura  (5)festivalul perla banatului lugoj foto cetateanul tiribombe masinute centru casa cultura  (4)festivalul perla banatului lugoj foto cetateanul tiribombe masinute centru casa cultura  (2)festivalul perla banatului lugoj foto cetateanul tiribombe masinute centru casa cultura  (1)

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
concurs-dovleci-lugoj

La Lugoj se caută cel mai frumos dovleac! Cum participi la prima ediţie Miss Dovleac Lugoj

Gabriel Iosa24 octombrie 2016