Cetateanul Lugoj

Politică

[VIDEO&FOTO] Monica Macovei la Lugoj: „Partidele, fie de stânga sau de dreapta, sunt la furat împreună”

[VIDEO&FOTO] Monica Macovei la Lugoj: „Partidele, fie de stânga sau de dreapta, sunt la furat împreună”

Cetateanul Lugoj

Europarlamentarul Monica Macovei a prezentat duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Lugoj, noua Asociație M10 și viitorul partid cu același nume pe care femeia politician urmează să îl lanseze în România. Cum știrile care au ținut primele pagini ale ziarelor în ultimele zile s-au referit la urmărirea penală a premierului Victor Ponta, Macovei a discutat cu jurnaliștii prezenți și pe această temă, exprimându-și susținerea față de o justiție dreaptă pentru fiecare român.

Candidatul la alegerile prezidențiale a prezentat țelul asociației M1, acela de a ajuta populația în trei mari domenii, începerea unei afaceri, voluntariatul și monitorizarea administrațiilor locale. De asemenea, noul M10 își dorește crearea unui singur ghișeu pentru rezolvarea tuturor problemelor pe care cetățenii unui oraș sau comună le pot avea la primărie. Printre ideile noii formațiuni se numără și cea de introducere a unui sistem de vot electronic pentru românii din țară și diaspora, care să faciliteze votarea pentru toate categoriile de persoane.

Macovei a vorbit și despre viitorul partid M10, pentru care a depus actele și așteaptă acum înființarea lui oficială. Partidul la care s-au înscris 233 de persoane din România și din afara țării va avea o Comisie de Integritate din care fac parte oameni care nu vor avea carnete de partid. Orice decizie importantă se va lua prin Adunarea Generală a Membrilor, fiecare având drept de vot.

„România este o țară cu istorie de fraudă. În pericol nu sunt doar oamenii de rând, dar și judecătorii și procurorii DNA. Partidele din țară, indiferent că sunt de stânga, dreapta, centru și așa mai departe nu fac decât să fure împreună”, a declarat Monica Macovei la Lugoj.

Europarlamentarul s-a referit și la situația legată de primul ministru Victor Ponta, care este acuzat de DNA de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Cea mai mare temere a lui Macovei o reprezintă ședința de marți a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, care conține 20 de legi care, în opinia reprezentantului României în Parlamentul European, înseamnă suprimarea puterilor Direcției Naționale Anticorupție.

„DNA a ajuns la puterea maximă. Toți cei care au ceva de ascuns își dau seama că nu există portiță de scăpare, iar reacția lor este evidentă, vor să scape de DNA. Există un cor de oameni care a început planul de decredibilizare al DNA, parlamentarii vor avea marți 20 de legi la Comisia Juridică, fără dezbatere publică, pe care să le treacă în Codul Penal. Printre acestea se numără și limitarea denunțului la șase luni, denunț pe care ar trebui să îl poți face oricând, dar și alte articole prin care aceștia încearcă să se scoată, cât mai pot, după ce au comis ilegalități”, a mai explicat Macovei.

Președintele viitorului partid M10 și-a propus ca la alegerile parlamentare din 2016 să reușească un scor de minim 10 procente. Monica Macovei s-a declarat încrezătoare în realizarea acestui scor, dând ca exemplu cele peste 500.000 de voturi pe care le-a luat la alegerile prezidențiale cu „voluntari și campanie electorală pe Facebook”.

Întrebată dacă aceasta este ultima încercare de a întemeia un partid de succes pe scena politică a României, Macovei a răspuns „mi-e greu să spun că e ultima, de câte ori vrei ceva mare, ori o schimbare de genul ăsta în țara asta e ceva mare, nu poți să spui că e ultima. Trebuie să îți iei riscuri și de câte ori ai un eșec, să te ridici, să te enervezi, dar să mergi mai departe cu și mai multă energie. Probabil că e o limită, undeva, eu nu am atins-o”, a explicat eurodeputatul.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

buciu

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Daniel Groza25 octombrie 2016
mihai tanjala

Mihai Tânjală, fostul securist care a revendicat averea lui Muschong a fost extrădat. Merge la închisoare

Daniel Groza20 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu este noul președinte al PNL Lugoj

Daniel Groza20 octombrie 2016
Ioan Ambrus

Ioan Ambruş a renunţat la funcţia de preşedinte PNL. Liberalii îi caută înlocuitor

Daniel Groza18 octombrie 2016
psd3

Un profesor de sport din Lugoj, primul pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților

Daniel Dancea18 octombrie 2016
lansare candidati pnl lugoj alegeri 2016 foto cetateanul (4)

Zona Lugoj-Făget lăsată din nou pe dinafară de către liberalii “timișieni” la desemnarea candidaților pentru parlamentare

Daniel Groza14 octombrie 2016
marian-costea-pmp-lugoj

Cel mai tânăr lugojean care vrea un fotoliu de parlamentar a atras milioane de euro din fonduri europene! Acum vrea sa atragă voturi

Gabriel Iosa4 octombrie 2016
cucsa-istrat-1024x576

ALDE încearcă să obțină voturi din Lugoj oferind locuri neeligibile și un candidat timișorean, prezentat ca lugojean

Daniel Groza4 octombrie 2016
iovescu

Senatorul Ioan Iovescu s-a înscris în PSD. “Prietenii mi-au spus să mă duc la ei că poate se desființează”

Daniel Groza30 septembrie 2016
basescu-la-lugoj-11

PMP Lugoj a rămas fără președinte după o ceartă internă! Corneanu și Mașniță nu s-au înțeles care să lipească afișe

Gabriel Iosa23 septembrie 2016
anghel

Consilierul local Mihai Anghel a refuzat ALDE, care i-a oferit poziția a treia pe lista de candidați la Camera Deputaților

Daniel Groza23 septembrie 2016
marian-cucsa

ALDE vrea pe locul doi la Lugoj, la alegerile parlamentare

Daniel Groza19 septembrie 2016