Politică

[VIDEO&FOTO] Monica Macovei la Lugoj: „Partidele, fie de stânga sau de dreapta, sunt la furat împreună”

[VIDEO&FOTO] Monica Macovei la Lugoj: „Partidele, fie de stânga sau de dreapta, sunt la furat împreună”

Cetateanul Lugoj

Europarlamentarul Monica Macovei a prezentat duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Lugoj, noua Asociație M10 și viitorul partid cu același nume pe care femeia politician urmează să îl lanseze în România. Cum știrile care au ținut primele pagini ale ziarelor în ultimele zile s-au referit la urmărirea penală a premierului Victor Ponta, Macovei a discutat cu jurnaliștii prezenți și pe această temă, exprimându-și susținerea față de o justiție dreaptă pentru fiecare român.

Candidatul la alegerile prezidențiale a prezentat țelul asociației M1, acela de a ajuta populația în trei mari domenii, începerea unei afaceri, voluntariatul și monitorizarea administrațiilor locale. De asemenea, noul M10 își dorește crearea unui singur ghișeu pentru rezolvarea tuturor problemelor pe care cetățenii unui oraș sau comună le pot avea la primărie. Printre ideile noii formațiuni se numără și cea de introducere a unui sistem de vot electronic pentru românii din țară și diaspora, care să faciliteze votarea pentru toate categoriile de persoane.

Macovei a vorbit și despre viitorul partid M10, pentru care a depus actele și așteaptă acum înființarea lui oficială. Partidul la care s-au înscris 233 de persoane din România și din afara țării va avea o Comisie de Integritate din care fac parte oameni care nu vor avea carnete de partid. Orice decizie importantă se va lua prin Adunarea Generală a Membrilor, fiecare având drept de vot.

„România este o țară cu istorie de fraudă. În pericol nu sunt doar oamenii de rând, dar și judecătorii și procurorii DNA. Partidele din țară, indiferent că sunt de stânga, dreapta, centru și așa mai departe nu fac decât să fure împreună”, a declarat Monica Macovei la Lugoj.

Europarlamentarul s-a referit și la situația legată de primul ministru Victor Ponta, care este acuzat de DNA de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Cea mai mare temere a lui Macovei o reprezintă ședința de marți a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, care conține 20 de legi care, în opinia reprezentantului României în Parlamentul European, înseamnă suprimarea puterilor Direcției Naționale Anticorupție.

„DNA a ajuns la puterea maximă. Toți cei care au ceva de ascuns își dau seama că nu există portiță de scăpare, iar reacția lor este evidentă, vor să scape de DNA. Există un cor de oameni care a început planul de decredibilizare al DNA, parlamentarii vor avea marți 20 de legi la Comisia Juridică, fără dezbatere publică, pe care să le treacă în Codul Penal. Printre acestea se numără și limitarea denunțului la șase luni, denunț pe care ar trebui să îl poți face oricând, dar și alte articole prin care aceștia încearcă să se scoată, cât mai pot, după ce au comis ilegalități”, a mai explicat Macovei.

Președintele viitorului partid M10 și-a propus ca la alegerile parlamentare din 2016 să reușească un scor de minim 10 procente. Monica Macovei s-a declarat încrezătoare în realizarea acestui scor, dând ca exemplu cele peste 500.000 de voturi pe care le-a luat la alegerile prezidențiale cu „voluntari și campanie electorală pe Facebook”.

Întrebată dacă aceasta este ultima încercare de a întemeia un partid de succes pe scena politică a României, Macovei a răspuns „mi-e greu să spun că e ultima, de câte ori vrei ceva mare, ori o schimbare de genul ăsta în țara asta e ceva mare, nu poți să spui că e ultima. Trebuie să îți iei riscuri și de câte ori ai un eșec, să te ridici, să te enervezi, dar să mergi mai departe cu și mai multă energie. Probabil că e o limită, undeva, eu nu am atins-o”, a explicat eurodeputatul.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Politică

Cornel Lera nu vrea consilier judeţean: “Lăsăm tinerii să se implice”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Lugojul rămâne fără parlamentar. Călin Dobra își dă demisia și se întoarce în Consiliul Județean Timiș

Daniel Groza3 ianuarie 2017

Liberalii îi dau peste nas lui Ambruş! Replică din partea unuia dintre cei mai vechi membri

Daniel Groza22 decembrie 2016

Ambruș vrea să pună din nou mâna pe PNL. Vezi scenariul țesut de fostul președinte

Daniel Groza21 decembrie 2016

PNL Lugoj, număr de voturi record la alegerile generale. Ce spune Robu despre demisia lui Buciu

Daniel Groza14 decembrie 2016

Călin Dobra promite că nu va dezamăgi! Claudiu Buciu și-a anunțat demisia din fruntea PNL Lugoj

Daniel Groza12 decembrie 2016

Claudiu Buciu, candidatul PNL Lugoj la Senat este susţinut de un primar ALDE

Cetateanul9 decembrie 2016

Mesajul unui tânăr candidat ALDE: Înverșunarea candidaților și teama că nu ajung la putere (P)

Daniel Groza8 decembrie 2016

Suntem singurul partid politic care are un program de guvernare (P)

Cetateanul8 decembrie 2016

Candidaţii PMP spun STOP vânzării pământului românesc! (P)

Cetateanul8 decembrie 2016

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, față în față cu tinerii din Timiș (P)

Daniel Groza6 decembrie 2016

Liderul ALDE Timiș, singurul oficial prezent de 1 Decembrie la Lugoj (P)

Cetateanul2 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: