Politică

[VIDEO&FOTO] Monica Macovei la Lugoj: „Partidele, fie de stânga sau de dreapta, sunt la furat împreună”

[VIDEO&FOTO] Monica Macovei la Lugoj: „Partidele, fie de stânga sau de dreapta, sunt la furat împreună”

Autoliv

Europarlamentarul Monica Macovei a prezentat duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Lugoj, noua Asociație M10 și viitorul partid cu același nume pe care femeia politician urmează să îl lanseze în România. Cum știrile care au ținut primele pagini ale ziarelor în ultimele zile s-au referit la urmărirea penală a premierului Victor Ponta, Macovei a discutat cu jurnaliștii prezenți și pe această temă, exprimându-și susținerea față de o justiție dreaptă pentru fiecare român.

Candidatul la alegerile prezidențiale a prezentat țelul asociației M1, acela de a ajuta populația în trei mari domenii, începerea unei afaceri, voluntariatul și monitorizarea administrațiilor locale. De asemenea, noul M10 își dorește crearea unui singur ghișeu pentru rezolvarea tuturor problemelor pe care cetățenii unui oraș sau comună le pot avea la primărie. Printre ideile noii formațiuni se numără și cea de introducere a unui sistem de vot electronic pentru românii din țară și diaspora, care să faciliteze votarea pentru toate categoriile de persoane.

Macovei a vorbit și despre viitorul partid M10, pentru care a depus actele și așteaptă acum înființarea lui oficială. Partidul la care s-au înscris 233 de persoane din România și din afara țării va avea o Comisie de Integritate din care fac parte oameni care nu vor avea carnete de partid. Orice decizie importantă se va lua prin Adunarea Generală a Membrilor, fiecare având drept de vot.

„România este o țară cu istorie de fraudă. În pericol nu sunt doar oamenii de rând, dar și judecătorii și procurorii DNA. Partidele din țară, indiferent că sunt de stânga, dreapta, centru și așa mai departe nu fac decât să fure împreună”, a declarat Monica Macovei la Lugoj.

Europarlamentarul s-a referit și la situația legată de primul ministru Victor Ponta, care este acuzat de DNA de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Cea mai mare temere a lui Macovei o reprezintă ședința de marți a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, care conține 20 de legi care, în opinia reprezentantului României în Parlamentul European, înseamnă suprimarea puterilor Direcției Naționale Anticorupție.

„DNA a ajuns la puterea maximă. Toți cei care au ceva de ascuns își dau seama că nu există portiță de scăpare, iar reacția lor este evidentă, vor să scape de DNA. Există un cor de oameni care a început planul de decredibilizare al DNA, parlamentarii vor avea marți 20 de legi la Comisia Juridică, fără dezbatere publică, pe care să le treacă în Codul Penal. Printre acestea se numără și limitarea denunțului la șase luni, denunț pe care ar trebui să îl poți face oricând, dar și alte articole prin care aceștia încearcă să se scoată, cât mai pot, după ce au comis ilegalități”, a mai explicat Macovei.

Președintele viitorului partid M10 și-a propus ca la alegerile parlamentare din 2016 să reușească un scor de minim 10 procente. Monica Macovei s-a declarat încrezătoare în realizarea acestui scor, dând ca exemplu cele peste 500.000 de voturi pe care le-a luat la alegerile prezidențiale cu „voluntari și campanie electorală pe Facebook”.

Întrebată dacă aceasta este ultima încercare de a întemeia un partid de succes pe scena politică a României, Macovei a răspuns „mi-e greu să spun că e ultima, de câte ori vrei ceva mare, ori o schimbare de genul ăsta în țara asta e ceva mare, nu poți să spui că e ultima. Trebuie să îți iei riscuri și de câte ori ai un eșec, să te ridici, să te enervezi, dar să mergi mai departe cu și mai multă energie. Probabil că e o limită, undeva, eu nu am atins-o”, a explicat eurodeputatul.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Politică

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Cetateanul24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Cetateanul24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Cetateanul11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Cetateanul4 mai 2017

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017

Claudiu Buciu e singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei lugojene a PNL

Daniel Groza5 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: