Administrație

VIDEO&FOTO! Primarul și consilierii au jurat să apere interesele Lugojului. Consiliul Local a fost validat!

VIDEO&FOTO! Primarul și consilierii au jurat să apere interesele Lugojului. Consiliul Local a fost validat!

Cetateanul Lugoj

Astăzi, de la ora 14, politicienii aleși de lugojeni să le reprezinte intresele pentru următorii patru ani au fost validați și au depus jurmântul. Într-o sală în care de-abia se putea respira din cauza căldurii, cei 19 aleși în frunte cu primarul municipiului s-au prezentat pentru a-și prelua funcțiile pe care le vor ocupa. În urma alegerilor din 5 iunie, Consiliul Local Municipal Lugoj are următoarea componență : 10 consilieri PSD, 3 PNL, 2 PMP, 1 ALDE și 3 independenți.

De la PSD: Cristian Galescu (acționar la VIP Security și actual viceprimar), Doris Daiana Bondoc (economist la societatea Stentor DSD din Lugoj), Gheorghe Bologa (director al CSM Lugoj), Iosif Crăciunescu (director la Casa de Cultură a Sindicatelor), Gerlinde Grozav (patroana unei firme de plasare a forței de muncă în străinătate), Constantin Savu (șef Serviciu Administrativ la Meridian), Marius Baboniu (administrator la tipografia Almariones), Ioan Barboni (șef Serviciu Aprovizionare la Meridian), Cristian Oros (medic veterinar, administrator de magazin, Cris Dan Vet, și farmacie veterinară, colaborator cu prestări servicii la adăpostul de câini al Salrest), Marcel Drăgan (profesor de științe socio-umane la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, instructor de kickboxing și TRX, fondator al Clubului Wodan Lugoj).

De la PNL: Ioan Ambruş (șeful PNL Lugoj, patronul Witext SA), Mihai Agache (administrator la firma de mobilă Agache), Bogdan Ştefan Blidariu (om de afaceri, fost director al Casei de Pensii Lugoj).

De la PMP: Cristian Cornean (manager la societatea Domacris Parc), Fedor Mâşniţă (administrator la propria societate – Rofeli Construct Vest).

De la ALDE: Ioan Haneş (inginer, predă materii tehnice la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”);

Idependenți: Mihai Anghel (fost angajat al CSM Lugoj ca organizator de competiții, ulterior ordonator de credite, și administratorul firmei Lugoj Taxi), Liviu Brânduşoni (fost om de radio și televiziune, actualmente patronul site-ului de știri Lugojonline), Marius Martinescu (fost edil al Lugojului timp de trei mandate, consilier județean în ultimul mandat, în prezent mediator autorizat)

Validarea acestora a fost făcută de Judecătoria Lugoj, hotărâre fiind făcută publică de către judecătorul Eugen Parfin.

Cei 19 consilieri au depus jurământul, angajându-se ca pentru următorii patru ani să facă totul pentru a apăra interesele lugojenilor. A urmat jurmântul primarului care a ținut să puncteze că la aceste alegeri PSD a mers fără nicio alianță și a obținut cel mai bun rezultat din istoria post-decembristă.

Noul viceprimar e cel vechi!

Un alt punct pe ordinea de zi a fost alegerea unui viceprimar. Au fost două propuneri, una din partea PSD în persoane lui Cristian Galescu, cealaltă din partea grupului de consilieri independenți care l-au dorit pe Mihai Anghel secundul edilului șef. În urma votului secret pe hârtie, Galescu a fost ales viceprimar cu 11 voturi ”pentru”, Anghel a primit patru voturi, patru fiind nule.

Căldură mare

La eveniment au participat mai mulți funcționari din Primăria Lugoj și o parte din familiile celor care și-au preluat mandatul. Într-o sală fără niciun sistem de ventilație sau aerisire, cea mai mare problemă a fost atmosfera irespirabilă. Atât aleșii locali cât și invitații suportând temperaturi de peste 40 grade.

Următoarea ședință de consiliu, prima în care se vor lua decizii administrative, ar putea fi chiar săptămâna viitoare, deoarece activitatea din administrația locală depinde de luarea unor hotărâri de către noul consiliu.

 

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Pingback: Prima ședință, prima controversă! Primarul Francisc Boldea a anunțat o alianță care nu există | Cetateanul.ro

 2. lugojan

  24 iunie 2016 at 16:27

  vai de capul vostru ca numa va lafaiti in functi dar nu vedeti cum arata cartierele ingropate de gunoaie

 3. George Radu

  24 iunie 2016 at 22:40

  Si viceprimar este……. Domnul Ceafa-lata!
  Mama ei de politica!! Cum puteti sa puneti un puțoi ca viceprimar? Fara experienta, dar cu ceafa lata!

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Un nou proiect “megaloman” al primarului Francisc Boldea stârneşte controverse

Daniel Groza20 ianuarie 2017

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016

Se decid taxele şi impozitele la Lugoj pentru 2017! Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an are loc miercuri

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

Un sat de lângă Lugoj a fost împânzit de camere de supraveghere, din cauza furturilor din case

Gabriel Iosa21 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: