[VIDEO&FOTO] Primele imagini din interiorul centrului logistic Lidl! Cum a fost ridicat cel mai eco şi modern depozit de mărfuri din ţară

[VIDEO&FOTO] Primele imagini din interiorul centrului logistic Lidl! Cum a fost ridicat cel mai eco şi modern depozit de mărfuri din ţară

Cetateanul Lugoj

Cea mai importantă investiţie în domeniul retailului alimentar a Lugojului de după Revoluţie a fost inaugurată joi. Este vorba despre depozitul cu numărul paru al Lidl în România, care va asigura distribuția produselor în aproximativ 45 de magazine din zona de sud-vest a țării. Ridicat de firma cu 100% capital românesc Bog’Art, respectând cele mai noi standarde de sustenabilitate, investiţia s-a ridicat la suma de 20 de milioane de euro.

Noul centru logistic îşi desfăşoară activitatea pe o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi, cu o arie totală a terenului de 160.000 de metri pătraţi. Cel de-al patrulea depozit din portofoliul companiei este cel mai modern din punctul de vedere al tehnologiilor folosite în construcție, dar și al instrumentelor de operare oferite angajaților.

„Construirea centrului logistic din Lugoj a venit ca o evoluție firească, datorată ritmului rapid de dezvoltare a rețelei Lidl. Un factor important în alegerea terenului a fost proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, lucru care ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor de transport și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului,” a declarat Claudiu Riza, Director de Expansiune în cadrul Lidl România.

Firma Bog’Art a folosit exclusiv soluții și tehnologii moderne pentru realizarea centrului, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Pe lângă betonul concasat, provenit din demolări, în realizarea depozitului s-au folosit atât materiale reciclate, cât și materiale reciclabile. Totodată, clădirea se remarcă prin consumul scăzut de energie necesară funcționării, un exemplu fiind becurile LED cu un consum redus cu până la 82% faţă de un bec normal, emisii și amprentă de CO2 reduse și, implicit, printr-un impact mult diminuat asupra mediului înconjurător.

„Ne-am dorit să facem parte din acest proiect pentru că a fost o provocare în ceea ce privește soluțiile de construcție, termenul de execuție și tehnologiile noi. Pe lângă materialele folosite în timpul construcției depozitului, am implementat proceduri de protecție a mediului, reducând cantitatea de deșeuri generate pe șantier cu 75%. Totodată, sistemul de încălzire a clădirii a fost proiectat astfel încât să reducă cu 50% consumul de energie, prin reutilizarea căldurii recuperate de la instalația frigorifică,” a declarat Sorin Greu, Directorul General al companiei de construcții Bog’Art.

Deschiderea centrului a însemnat crearea a 200 de locuri de muncă. În incinta centrului logistic au fost construite o cantină, săli pentru întâlniri, vestiare, și, nu în ultimul rând, un teren de fotbal, o premieră pentru angajatorii lugojeni. Nici transportatorii nu au fost uitaţi, șoferii TIR-urilor beneficiind de facilități speciale în intervalul de predare-primire a produselor, putându-se bucura de o zonă special creată pentru ei, unde au la dispoziție automate de sandvișuri și cafea.

„Depozitul va facilita fluxul de aprovizionare a magazinelor din zona de sud-vest. Aici se vor desfășura toate procesele care ne permit să asigurăm calitatea produselor și livrarea lor la timp în magazine. Echipa de aici, de la Lugoj, este pregătită să ofere cele mai bune servicii. Suntem gata să facem față oricăror provocări, datorită faptului că fiecare angajat a beneficiat de o perioadă de școlarizare în unul dintre celelalte trei centre logistice Lidl, din Chiajna, Nedelea sau Iernut,” a declarat Christina Lang, Director Sediu Regional Lugoj, Lidl România.

Lidl activează în 27 de țări din Europa, având peste 215.000 de angajați, fapt ce plasează compania nemţească printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, cu peste 140 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. daniel

    17 noiembrie 2016 at 17:19

    200 de persoane angajate?Mai dureaza pana atuci ca nu prea se gasesc persoane calificate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016