Autoliv Lugoj

[VIDEO&FOTO] Primele imagini din interiorul centrului logistic Lidl! Cum a fost ridicat cel mai eco şi modern depozit de mărfuri din ţară

[VIDEO&FOTO] Primele imagini din interiorul centrului logistic Lidl! Cum a fost ridicat cel mai eco şi modern depozit de mărfuri din ţară

Cetateanul Lugoj

Cea mai importantă investiţie în domeniul retailului alimentar a Lugojului de după Revoluţie a fost inaugurată joi. Este vorba despre depozitul cu numărul paru al Lidl în România, care va asigura distribuția produselor în aproximativ 45 de magazine din zona de sud-vest a țării. Ridicat de firma cu 100% capital românesc Bog’Art, respectând cele mai noi standarde de sustenabilitate, investiţia s-a ridicat la suma de 20 de milioane de euro.

Noul centru logistic îşi desfăşoară activitatea pe o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi, cu o arie totală a terenului de 160.000 de metri pătraţi. Cel de-al patrulea depozit din portofoliul companiei este cel mai modern din punctul de vedere al tehnologiilor folosite în construcție, dar și al instrumentelor de operare oferite angajaților.

„Construirea centrului logistic din Lugoj a venit ca o evoluție firească, datorată ritmului rapid de dezvoltare a rețelei Lidl. Un factor important în alegerea terenului a fost proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, lucru care ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor de transport și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului,” a declarat Claudiu Riza, Director de Expansiune în cadrul Lidl România.

Firma Bog’Art a folosit exclusiv soluții și tehnologii moderne pentru realizarea centrului, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Pe lângă betonul concasat, provenit din demolări, în realizarea depozitului s-au folosit atât materiale reciclate, cât și materiale reciclabile. Totodată, clădirea se remarcă prin consumul scăzut de energie necesară funcționării, un exemplu fiind becurile LED cu un consum redus cu până la 82% faţă de un bec normal, emisii și amprentă de CO2 reduse și, implicit, printr-un impact mult diminuat asupra mediului înconjurător.

„Ne-am dorit să facem parte din acest proiect pentru că a fost o provocare în ceea ce privește soluțiile de construcție, termenul de execuție și tehnologiile noi. Pe lângă materialele folosite în timpul construcției depozitului, am implementat proceduri de protecție a mediului, reducând cantitatea de deșeuri generate pe șantier cu 75%. Totodată, sistemul de încălzire a clădirii a fost proiectat astfel încât să reducă cu 50% consumul de energie, prin reutilizarea căldurii recuperate de la instalația frigorifică,” a declarat Sorin Greu, Directorul General al companiei de construcții Bog’Art.

Deschiderea centrului a însemnat crearea a 200 de locuri de muncă. În incinta centrului logistic au fost construite o cantină, săli pentru întâlniri, vestiare, și, nu în ultimul rând, un teren de fotbal, o premieră pentru angajatorii lugojeni. Nici transportatorii nu au fost uitaţi, șoferii TIR-urilor beneficiind de facilități speciale în intervalul de predare-primire a produselor, putându-se bucura de o zonă special creată pentru ei, unde au la dispoziție automate de sandvișuri și cafea.

„Depozitul va facilita fluxul de aprovizionare a magazinelor din zona de sud-vest. Aici se vor desfășura toate procesele care ne permit să asigurăm calitatea produselor și livrarea lor la timp în magazine. Echipa de aici, de la Lugoj, este pregătită să ofere cele mai bune servicii. Suntem gata să facem față oricăror provocări, datorită faptului că fiecare angajat a beneficiat de o perioadă de școlarizare în unul dintre celelalte trei centre logistice Lidl, din Chiajna, Nedelea sau Iernut,” a declarat Christina Lang, Director Sediu Regional Lugoj, Lidl România.

Lidl activează în 27 de țări din Europa, având peste 215.000 de angajați, fapt ce plasează compania nemţească printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, cu peste 140 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. daniel

    17 noiembrie 2016 at 17:19

    200 de persoane angajate?Mai dureaza pana atuci ca nu prea se gasesc persoane calificate.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017

Rings 3, noua apariţie la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Un bărbat de lângă Lugoj a înapoiat 2.200 de euro poliţiei, găsiţi într-un portmoneu

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva, promis pentru deschidere în acest an

Daniel Dancea21 februarie 2017

[FOTO] Primele imagini din hipermarketul Kaufland din Lugoj! Când se deschide pentru clienţi

Gabriel Iosa20 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: