Social

[VIDEO&FOTO] Sute de copii la inaugurarea Orăşelului Copiilor de la Concordia

[VIDEO&FOTO] Sute de copii la inaugurarea Orăşelului Copiilor de la Concordia

Autoliv

Câteva sute de preşcolari au luat parte vineri dimineaţa, începând cu ora 11, la inaugurarea noului Orăşel al Copiilor de la fostul club de noapte Concordia. Cele patru jucării gonflabile gigant au fost pornite pentru prima dată cu această ocazie, copiii veniţi să se distreze în noul loc de joacă fiind încântaţi de cum arată acesta.

Orăşelul va deservi Lugojul Român şi copiii care merg la grădiniţele din partea dreaptă a oraşului, dar şi pe oricare alţi tineri care vor să-şi petreacă timpul liber aici. La inaugurare au participat, pe lângă mulţimea de copii, reprezentanţii primăriei Lugoj, care au pus la cale transformarea fostului bar vandalizat de vechiul proprietar în orăşelul inaugurat astăzi.

„Am transformat un club de noapte într-un loc de joacă pentru cei mici, aşa se cade între două şcoli şi o biserică să fie. Ne bucurăm că sunt atât de mulţi tineri aici, reacţia lor nu mai are nevoie de nicio vorbă din partea mea. Vom avea deschis locul de joacă de luni până vineri între 16 şi 21, iar sâmbăta şi duminica între 11 dimineaţa şi 21 seara”, a explicat pentru Cetăţeanul Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

La fel de mulţumiţi de noul loc de joacă au fost şi părinţii care i-au însoţit pe cei mici şi care spun că vor veni aici cu prichindeii în vacanţă.

„Este o idee foarte bună, acum e aglomerat dar e şi prima zi, e normal să fie aşa. Cu siguranţă vom veni când vom putea cu cei mici aici”, a declarat una dintre mamele prezente la inaugurare.

Imobilul în care a funcţionat în trecut clubul Concordia a fost lăsat în paragină ani la rândul de fostul proprietar. Locaţia a intrat în posesia Mitropoliei Banatului, de unde a fost închiriată, contra sumei de 300 de euro pe lună, administraţiei lugojene în urmă cu mai bine de un an.

Locul de joacă a costat municipalitatea, pe lângă chirie, 150.000 de lei, bani care au fost plătiţi pentru jucăriile noi. Pictura realizată pe pereţii interiori ai locului de joacă a fost creată de tineri de la Clubul Elevilor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017

Toate informaţiile necesare pentru absolvenţii de liceu din Timiş, care vor indemnizaţie de şomaj sau îşi caută un loc de muncă

Cetateanul15 mai 2017

Un istoric lugojean, angajat al Muzeului, cere demisia arhitectului-şef al Lugojului

Cetateanul11 mai 2017

Trei tineri, prinşi de poliţiştii lugojeni după ce au spart un garaj. Ce au putut să fure!

Cetateanul11 mai 2017
%d blogeri au apreciat: