Politică

Vizat de procurorii DNA, Sorin Frunzăverde „amenință” cu 300 de martori în favoarea sa

Vizat de procurorii DNA, Sorin Frunzăverde „amenință” cu 300 de martori în favoarea sa

Autoliv

Procurorii DNA București au percheziționat vila președintelui CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, sediul CJ Caraș-Severin și Camera de Comerț Caraș-Severin într-un dosar care vizează „fapte asimilate celor de corupție”.

Percheziții fără precedent în județul Caraș-Severin, unde procurorii DNA au descins la vila președintelui Consiliului Județean, liberalul Sorin Frunzăverde, un baron de neatins până acum. Contrar „tradiției”, în cazul lui Frunzăverde după mai bine de 10 ore de la percheziții, în presă nu au „scăpat” pe surse detalii sau stenograme din dosar. Singurele informații, pe care chiar Frunzăverde le-a făcut publice, arată că perchezițiile DNA au avut loc într-un dosar care vizează turul doi al alegerilor prezidențiale. Mai exact, Frunzăverde ar fi pus presiuni pe primarii din județ, care ar fi fost amenințați că nu primesc fonduri pentru proiectele din comune dacă nu aduc voturi pentru Klaus Iohannis.

În cursul după-amiezii de astăzi, Frunzăverde a declarat că nu i-au fost aduse la cunoștință detalii, că va merge vineri la București pentru audieri, iar din informații neoficiale ar fi vorba de presiuni făcute asupra primarilor din Caraș-Severin între cele două tururi. Frunzăverde susține că acuzațiile sunt ciudate, în condițiile în care i la nivel de partid a fost acuzat că nu se implică pentru susținerea lui Klaus Iohannis. „Am avut anumite diferende la nivel de București că nu mă implic suficient și acum aflu că m-am implicat prea mult. E stupid”, a spus baronul de Caraș-Severin.

De altfel, potrivit unui primar cărășean, în timpul campaniei pentru prezidențiale, primarii liberali chiar vorbeau între ei că „ăsta nu se implică deloc și a făcut blat cu Ponta”. „Eu sunt vicepreședintele pe țară cu relații cu PPE unde i-am dus și pe PD și pe PNL acum și am contribuit major la realizarea fuziunii dintre cele două partide. Nu puteam să nu fiu de partea lui Iohannis. După ce am făcut dreapta română să spun votați-l pe Ponta… Eu nu am vorbit cu niciun primar să-i zic să voteze cu Iohannis, deși poate ar fi trebuit. Lucrurile sunt, cum spune Ciutacu, decupate dintr-un film prost. Adică am câștigat în turul doi, sunt suspectat că nu am tras cu PNL-ul și sunt anchetat de DNA că am tras. Domnilor…cred că eu câștig de prea multe ori în Caraș-Severin și asta îi enervează pe toți, în condițiile în care Sorin Frunzăverde a dus și PD-ul și PNL-ul în PPE și a contribuit major la fuziune (n.r. fuziunea dintre PNL și PD-L)”, a declarat Frunzăverde.

Președintele CJ Caraș-Severin mai spune că nu putea să-i amenințe pe primari cu tăierea unor fonduri pe care nu le are.

 „Consiliul Județean nu are nicio pârghie să aloce fonduri. De anul trecut alocările nu mai trec prin Consiliul Județean. S-a modificat legea. Noi nu am mai alocat nimic primăriilor. Suntem tâmpiți? Eu fac politică de 20 de ani. Cum era să le promit unor primari care au plecat la PSD ceva ce nu puteam face? Nu aveam nicio pârghie. Ce era să le promitem? Ieri am avut o întâlnire cu primarii din județ pe noul program de finanțare 2016-2020. Le-am spus cu 150 de martori că îi invit la un parteneriat, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă. Aduc 300 de martori care o să vă  spună că de când sunt la CJ nu am făcut discriminări. Nu am avut nicio pârghie să-i oblig pe primarii ăștia să voteze cu Iohannis”, a mai declarat Frunzăverde, care a refuzat să spună cum s-a ajuns la acest dosar spunând că „aș face speculații”.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Pingback: Frunzăverde, după percheziţiile DNA: ‘Aduc 300 de martori’ | Club Oferteproprietari.ro

 2. victor L

  14 mai 2015 at 20:36

  Frunza verde foaie lata, o facusi Sorine lata-lata 😉
  Dar discutia mi se pare alaturi cu drumul: nu e vorba despre implicarea/neimplicarea politica a lui Sorinel, ci de niste matrapazlicuri de care se ocupa DNA-ul.
  Poate aduce citi martori crede, dar daca exista docomente, martorii sint frectie la piciorul de lemn.

 3. Pingback: Frunzăverde, după percheziţiile DNA: ‘Aduc 300 de martori’ | Ziarul Profit

 4. Pingback: Frunzăverde, după percheziţiile DNA: ‘Aduc 300 de martori’ | Ziarul Profit

Lasă un răspuns

Mai multe în Politică

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017

Claudiu Buciu e singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei lugojene a PNL

Daniel Groza5 aprilie 2017

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Daniel Groza3 martie 2017

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Daniel Groza21 februarie 2017

Consilier lugojean, la un pas să-şi piardă mandatul. Partidul îi retrage sprijinul politic

Daniel Groza8 februarie 2017

Consilierul local „amenințat cu moartea” de colegii de partid și-a retras plângerea

Daniel Groza7 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: