ALDE

Cetateanul

Politică

Vizat de procurorii DNA, Sorin Frunzăverde „amenință” cu 300 de martori în favoarea sa

Vizat de procurorii DNA, Sorin Frunzăverde „amenință” cu 300 de martori în favoarea sa

Cetateanul Lugoj

PMP

Procurorii DNA București au percheziționat vila președintelui CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, sediul CJ Caraș-Severin și Camera de Comerț Caraș-Severin într-un dosar care vizează „fapte asimilate celor de corupție”.

Percheziții fără precedent în județul Caraș-Severin, unde procurorii DNA au descins la vila președintelui Consiliului Județean, liberalul Sorin Frunzăverde, un baron de neatins până acum. Contrar „tradiției”, în cazul lui Frunzăverde după mai bine de 10 ore de la percheziții, în presă nu au „scăpat” pe surse detalii sau stenograme din dosar. Singurele informații, pe care chiar Frunzăverde le-a făcut publice, arată că perchezițiile DNA au avut loc într-un dosar care vizează turul doi al alegerilor prezidențiale. Mai exact, Frunzăverde ar fi pus presiuni pe primarii din județ, care ar fi fost amenințați că nu primesc fonduri pentru proiectele din comune dacă nu aduc voturi pentru Klaus Iohannis.

În cursul după-amiezii de astăzi, Frunzăverde a declarat că nu i-au fost aduse la cunoștință detalii, că va merge vineri la București pentru audieri, iar din informații neoficiale ar fi vorba de presiuni făcute asupra primarilor din Caraș-Severin între cele două tururi. Frunzăverde susține că acuzațiile sunt ciudate, în condițiile în care i la nivel de partid a fost acuzat că nu se implică pentru susținerea lui Klaus Iohannis. „Am avut anumite diferende la nivel de București că nu mă implic suficient și acum aflu că m-am implicat prea mult. E stupid”, a spus baronul de Caraș-Severin.

De altfel, potrivit unui primar cărășean, în timpul campaniei pentru prezidențiale, primarii liberali chiar vorbeau între ei că „ăsta nu se implică deloc și a făcut blat cu Ponta”. „Eu sunt vicepreședintele pe țară cu relații cu PPE unde i-am dus și pe PD și pe PNL acum și am contribuit major la realizarea fuziunii dintre cele două partide. Nu puteam să nu fiu de partea lui Iohannis. După ce am făcut dreapta română să spun votați-l pe Ponta… Eu nu am vorbit cu niciun primar să-i zic să voteze cu Iohannis, deși poate ar fi trebuit. Lucrurile sunt, cum spune Ciutacu, decupate dintr-un film prost. Adică am câștigat în turul doi, sunt suspectat că nu am tras cu PNL-ul și sunt anchetat de DNA că am tras. Domnilor…cred că eu câștig de prea multe ori în Caraș-Severin și asta îi enervează pe toți, în condițiile în care Sorin Frunzăverde a dus și PD-ul și PNL-ul în PPE și a contribuit major la fuziune (n.r. fuziunea dintre PNL și PD-L)”, a declarat Frunzăverde.

Președintele CJ Caraș-Severin mai spune că nu putea să-i amenințe pe primari cu tăierea unor fonduri pe care nu le are.

 „Consiliul Județean nu are nicio pârghie să aloce fonduri. De anul trecut alocările nu mai trec prin Consiliul Județean. S-a modificat legea. Noi nu am mai alocat nimic primăriilor. Suntem tâmpiți? Eu fac politică de 20 de ani. Cum era să le promit unor primari care au plecat la PSD ceva ce nu puteam face? Nu aveam nicio pârghie. Ce era să le promitem? Ieri am avut o întâlnire cu primarii din județ pe noul program de finanțare 2016-2020. Le-am spus cu 150 de martori că îi invit la un parteneriat, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă. Aduc 300 de martori care o să vă  spună că de când sunt la CJ nu am făcut discriminări. Nu am avut nicio pârghie să-i oblig pe primarii ăștia să voteze cu Iohannis”, a mai declarat Frunzăverde, care a refuzat să spună cum s-a ajuns la acest dosar spunând că „aș face speculații”.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Pingback: Frunzăverde, după percheziţiile DNA: ‘Aduc 300 de martori’ | Club Oferteproprietari.ro

 2. victor L

  14 mai 2015 at 20:36

  Frunza verde foaie lata, o facusi Sorine lata-lata 😉
  Dar discutia mi se pare alaturi cu drumul: nu e vorba despre implicarea/neimplicarea politica a lui Sorinel, ci de niste matrapazlicuri de care se ocupa DNA-ul.
  Poate aduce citi martori crede, dar daca exista docomente, martorii sint frectie la piciorul de lemn.

 3. Pingback: Frunzăverde, după percheziţiile DNA: ‘Aduc 300 de martori’ | Ziarul Profit

 4. Pingback: Frunzăverde, după percheziţiile DNA: ‘Aduc 300 de martori’ | Ziarul Profit

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

marian-cucsa-stanga-la-lugoj-de-1-decembrie

Liderul ALDE Timiș, singurul oficial prezent de 1 Decembrie la Lugoj (P)

Cetateanul2 decembrie 2016
foto-articol

Ești și tu o victimă?(P)

Daniel Groza1 decembrie 2016
fotobuciu

CLAUDIU BUCIU – singurul lugojean care poate ajunge în Senatul României cu votul dumneavostră (P)

Daniel Groza1 decembrie 2016
lansare-candidati-pnl-timis-la-lugoj-buciu-robu-gorghiu-alegeri-parlamentare-campanie-electorala-teatru-foto-cetateanul-27

Alina Gorghiu, declaraţie şocantă la Lugoj: “Mai bine îmi tai o mână”

Daniel Groza29 noiembrie 2016
lansare-candidati-pnl-timis-la-lugoj-buciu-robu-gorghiu-alegeri-parlamentare-campanie-electorala-teatru-foto-cetateanul-26

Alina Gorghiu: “Le garantez lugojenilor că vor găsi în Claudiu Buciu un partener corect, eficient, care va aduce bunăstare Lugojului”

Daniel Groza28 noiembrie 2016
lansare-candidati-pnl-timis-la-lugoj-buciu-robu-gorghiu-alegeri-parlamentare-campanie-electorala-teatru-foto-cetateanul-18

Liberalii şi-au lansat candidaţii. “România nu poate avea modelul Teleorman, România trebuie să aibă modelul Banat”

Daniel Groza26 noiembrie 2016
15135780_1309388465772351_3707452804491797205_n

Liberalii își lansează candidații. Alina Gorghiu vine la Lugoj

Daniel Groza25 noiembrie 2016
istrati-nicolae

Nicolae ISTRAT: „De ce am decis abia acum să intru în politică” (P)

Daniel Groza24 noiembrie 2016
img-20161117-wa0104-1170x350

PSD a pârăt din nou PNL la BEJ. Social democrații susțin că liberalii au dat plase goale locuitorilor din Balinț

Daniel Groza24 noiembrie 2016
idobra

Noi am fost mereu în mijlocul oamenilor, nu doar acum în perioada electorală (P)

Daniel Groza23 noiembrie 2016
ehegartner-petru

Dacă vrem normalitate, instituția familiei autentice este foarte importantă(P)

Daniel Groza18 noiembrie 2016
15139389_1177862552297017_551594668_n-768x576

Mișcări în PNL:173 de înscrieri, 10 demisii! Printre noii veniți e și decanul Facultății de Științe Economice

Daniel Groza18 noiembrie 2016