Vodafone a încasat 2,13 miliarde de euro în urma celei mai mari oferte publice inițiale din Europa

0

Vodafone stabilește prețul de 24 euro(28,60 dolari) pe fiecare acțiune din unitatea de infrastructură Vantage, evaluând firma la 12 miliarde de euro într-una dintre cele mai mari oferte publice inițiale(IPO) din Europa din 2021, au declarat miercuri managerii operațiunii.

Se așteaptă ca Vodafone să primească 2,13 miliarde de euro din tranzacție, presupunând că nu se exercită o opțiune globală, a adăugat unul dintre organizatorii acordului. 

Operatorul cu sediul în Marea Britanie stabilise gama de prețuri inițiale pentru Vantage Towers între 22,50 și 29 de euro pe acțiune, înainte de a restrânge această valoare la 24-25 de euro săptămâna aceasta. Acesta a avut încasări de 2-2,8 miliarde de euro.

Acordul se adaugă la o serie de noi listări din acest an, incluzând firma poloneză de comerț electronic InPost, platforma germană de tranzacționare a mașinilor uzate AUTO1, marca britanică de încălțăminte Dr. Martens și firma de livrare a alimentelor Deliveroo.

Turnurile de telecomunicații au devenit ținta mai multor oferte mari, întrucât Cellnex din Spania și American Tower Corp, din SUA, își dezvoltă amprenta europeană, urmărind lansarea tehnologiei 5G.

Modernizarea rețelelor, inclusiv a turnurilor, pentru 5G – care promite o epocă a mașinilor cu conducere automată și a intervențiilor chirurgicale pe creier efectuate de la distanță – va absorbi aproximativ 890 miliarde de dolari între 2020 și 2025, spune personalul industriei GSMA.

Operatorii europeni sunt din ce în ce mai dispuși să exploateze activele pentru a ajuta la finanțarea acestor proiecte. În timp ce vânzarea de turnuri de telecomunicații aduce în mod direct grămezi de bani, mulți caută, de asemenea, să creeze unități de turn separate sau să lanseze asocieri cu diverse companii independente ca o modalitate de a păstra o parte din potențialele creșteri.

Sursa: News24.ro.

Citește și