Sport

Voleibalistele de la CSM Lugoj s-au impus în faţa Penicilinei Iaşi şi au încheiat campionatul pe locul 7

Voleibalistele de la CSM Lugoj s-au impus în faţa Penicilinei Iaşi şi au încheiat campionatul pe locul 7

Cetateanul Lugoj

 Echipa de volei CSM Lugoj a învins Penicilina Iaşi pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în ultimul meci din play-off şi a reuşit să ocupe locul 7 în clasament la finalul campionatului.

După un început mai timorat al formaţiei lugojene, în care Penicilina a preluat conducerea la un moment dat cu 21-14, CSM-ul a revenit spectaculos şi s-a impus cu 25-23. Acesta a fost şi cel mai echilibrat set. În următoarele două, voleibalistele de pe Timiş s-au dezlănţuit şi le-au câştigat într-o manieră clară, cu 25-15, respectiv 25-20.

“Am jucat un meci foarte frumos. S-a văzut că Penicilina a venit montată pentru a câştiga. Pencilina Iaşi este o echipă cu un capital mult peste al nostru, dar am luptat şi sunt bucuros că am câştigat şi ultimul meci al campionatului. S-a jucat de la cap la coadă. O oră şi jumătate pentru trei seturi e foarte mult”, a declarat Valerijan Luka, antrenorul echipei CSM Lugoj .

Ca o concluzie la final de campionat, antrenorul a precizat că locul 7 în clasament e mult peste potenţialul financiar al echipei.

“Ca buget, nu suntem în primele zece formaţii, dar ne-am adunat şi am făcut o echipă tânără care s-a dovedit că joacă aşa cum trebuie. Nu ştiu dacă va înţelege cineva, dar atâta timp cât joci cu patru jucătoare sub 22 de ani în teren e foarte greu. Dar prin munca şi prestaţia fetelor am reuşit să luăm locul 7, peste obiectivul pe care l-am avut, care a fost să intrăm în primele 8”, a adăugat antrenorul.

Meci providential de retragere pentru Laura Lungu

Laura Lungu, una dintre jucătoarele de bază ale Lugojului a spus astăzi adio sportului de performanţă, într-o manieră providenţială. Voleibalista s-a ambiţionat şi a făcut un meci de excepţie, fapt remarcat şi de antrenorul său.

“Vreau să o felicit pe Laura Lungu, care după acest meci se retrage. Vreau să-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru Lugoj de când sunt eu antrenor. A jucat un campionat fantastic”, au fost cuvintele lui Valerijan Luka.

La rândul său, jucătoarea în vârstă de 30 de ani, emoţionată şi cu un vizibil regret că se încheie perioada dedicată practicării voleiului de performanţă, a declarat că întotdeauna a dat tot ce e mai bun să ajute echipa şi să câştige.

“Oficial a fost ultimul meu meci sub tricoul CSM Lugoj. Nici nu mai ştiu câţi ani sunt de când am început voleiul. A fost greu, dar a fost şi frumos. Acum sunt foarte tristă că se termină totul. Dar nu regret că m-am apucat de volei şi am jucat atâţia ani. M-am ambiţionat să fac azi un joc bun pentru că vreau să-şi aducă aminte lumea că am fost o jucătoare muncitoare şi cu dorinţa de a câştiga. S-a mai întâmplat să nu fac unele meciuri la fel de reuşite, dar nu a fost dinadins, pur şi simplu există zile mai rele şi zile mai bune”, a încheiat Laura Lungu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017

VIDEO – Lacul Surduc e bocnă! Stoichescu a făcut drifturi cu o maşină de peste 2,5 tone

Daniel Groza9 ianuarie 2017

Simion Moatăr, noul director al CSŞ Lugoj: “Vrem să rămânem în elita cluburilor sportive şcolare din România”

Alina Damian6 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: