Sport

Voleibalistele de la CSM Lugoj s-au impus în faţa Penicilinei Iaşi şi au încheiat campionatul pe locul 7

Voleibalistele de la CSM Lugoj s-au impus în faţa Penicilinei Iaşi şi au încheiat campionatul pe locul 7

Autoliv

 Echipa de volei CSM Lugoj a învins Penicilina Iaşi pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în ultimul meci din play-off şi a reuşit să ocupe locul 7 în clasament la finalul campionatului.

După un început mai timorat al formaţiei lugojene, în care Penicilina a preluat conducerea la un moment dat cu 21-14, CSM-ul a revenit spectaculos şi s-a impus cu 25-23. Acesta a fost şi cel mai echilibrat set. În următoarele două, voleibalistele de pe Timiş s-au dezlănţuit şi le-au câştigat într-o manieră clară, cu 25-15, respectiv 25-20.

“Am jucat un meci foarte frumos. S-a văzut că Penicilina a venit montată pentru a câştiga. Pencilina Iaşi este o echipă cu un capital mult peste al nostru, dar am luptat şi sunt bucuros că am câştigat şi ultimul meci al campionatului. S-a jucat de la cap la coadă. O oră şi jumătate pentru trei seturi e foarte mult”, a declarat Valerijan Luka, antrenorul echipei CSM Lugoj .

Ca o concluzie la final de campionat, antrenorul a precizat că locul 7 în clasament e mult peste potenţialul financiar al echipei.

“Ca buget, nu suntem în primele zece formaţii, dar ne-am adunat şi am făcut o echipă tânără care s-a dovedit că joacă aşa cum trebuie. Nu ştiu dacă va înţelege cineva, dar atâta timp cât joci cu patru jucătoare sub 22 de ani în teren e foarte greu. Dar prin munca şi prestaţia fetelor am reuşit să luăm locul 7, peste obiectivul pe care l-am avut, care a fost să intrăm în primele 8”, a adăugat antrenorul.

Meci providential de retragere pentru Laura Lungu

Laura Lungu, una dintre jucătoarele de bază ale Lugojului a spus astăzi adio sportului de performanţă, într-o manieră providenţială. Voleibalista s-a ambiţionat şi a făcut un meci de excepţie, fapt remarcat şi de antrenorul său.

“Vreau să o felicit pe Laura Lungu, care după acest meci se retrage. Vreau să-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru Lugoj de când sunt eu antrenor. A jucat un campionat fantastic”, au fost cuvintele lui Valerijan Luka.

La rândul său, jucătoarea în vârstă de 30 de ani, emoţionată şi cu un vizibil regret că se încheie perioada dedicată practicării voleiului de performanţă, a declarat că întotdeauna a dat tot ce e mai bun să ajute echipa şi să câştige.

“Oficial a fost ultimul meu meci sub tricoul CSM Lugoj. Nici nu mai ştiu câţi ani sunt de când am început voleiul. A fost greu, dar a fost şi frumos. Acum sunt foarte tristă că se termină totul. Dar nu regret că m-am apucat de volei şi am jucat atâţia ani. M-am ambiţionat să fac azi un joc bun pentru că vreau să-şi aducă aminte lumea că am fost o jucătoare muncitoare şi cu dorinţa de a câştiga. S-a mai întâmplat să nu fac unele meciuri la fel de reuşite, dar nu a fost dinadins, pur şi simplu există zile mai rele şi zile mai bune”, a încheiat Laura Lungu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: