Politică

Vosganian la Lugoj: „Prima mea vizită în Ardeal este la voi”

Vosganian la Lugoj: „Prima mea vizită în Ardeal este la voi”

Autoliv

Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi actual senator, a participat joi dimineaţa la o conferinţă de presă a partidului ALDE, filiala Lugoj condusă de Iosif Groza, directorul Meridian 22. La întrunirea cu jurnaliştii au participat, pe lângă reprezentanţii locali ai formaţiunii politice, şi Petru Ehegartner, vicepreşedinte ALDE şi senator, dar şi reprezentanţi de la judeţ ai partidului.

După câteva cuvinte de introducere, dar şi după ce Sorin Stragea, deputat PSD a venit să îl salute pe Vosganian, fiind vecin de birouri în clădirea din Piaţa „J.C. Drăgan”, a vorbit Varujan Vosganian, care a fost încântat să facă prima sa vizită ca membru ALDE la Lugoj… în Ardeal.

„Prima mea vizită în Ardeal, ca membru ALDE, este la Lugoj. E un loc bun pentru mine, un loc de care mă leagă amintiri”, şi-a început Vosganian discursul.

După alte câteva propoziţii, politicianul şi-a reparat greşeala, afirmând că Lugojul este un centru important al Banatului. Senatorul a mai explicat şi că pactul cu PSD, despre care liderii ALDE susţineau că nu va avea niciodată loc, a fost totuşi semnat între cele două partide ca un protocol.

„E vorba despre un protocol de colaborare politică, nu este un protocol care să constrângă filialele noastre la liste comune peste tot în ţară. Listele comune vor fi acolo unde se maximizează şansele celor două partide, pe sistemul în care câştigă ambele părţi. Obiectivul nostru este acela de a avea, pe cortexul administraţiei româneşti, o corespondenţă a numărului de voturi”, a precizat Vosganian.

După ce a povestit cum îşi aduce aminte de clipele frumoase pe care le-a petrecut la Lugoj, liderul ALDE a început să laude oraşul, nu înainte de a se declara nemulţumit de guvernarea tehnocrată. Acesta a spus că municipiul de pe Timiş este poate cel mai căutat de investitori şi prosper oraş mijlociu din România.

„Soluţia tehnocrată nu închide o criză, ci deschide o criză. (… ) Noi ne-am cântărit şansele, avem şanse bune, avem oameni serioşi şi Lugojul merită oameni serioşi. Am dat exemplul Lugojului la Iaşi, am povestit cum aici, ca să găseşti muncitori, trebuie să aduci din altă parte, despre interesul investitorilor pentru aceste locuri şi vă invidiez, chiar dacă mai sunt lucruri de făcut. Dacă vă compar cu multe oraşe care mor din România, sunteţi într-o situaţie bună, ceea ce înseamnă că oamenii locului şi-au făcut datoria”, a mai adăugat Varujan Vosganian.

Liderul ALDE a mai precizat că există o echipă pe care partidul o va propune pentru alegerile locale, însă că decizia finală va fi luată în următoarea perioadă.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Boian Cornel

  11 februarie 2016 at 11:26

  D-le Vosganian,intentionam sa votez ALDE,dar sunt total dezamagit,daca un membru marcant al partidului nu face deosebirea intre BANAT si ARDEAL,pentru ca nu tot ce se vede de la Bucuresti dincolo de munti ,este Ardealul.

 2. Alegatorul lugojean

  11 februarie 2016 at 16:22

  Cu toata stima pt dl. Vosganian:
  Lugojul nu face parte integranta din Ardeal ,mai degraba din Banat .
  Dar sa nu fim rautaciosi!E bine ca parlamentarii ajung in Lugoj si (se)fac ca lucrurile sa mearga mai bine …poate luand ca exemplu de succes societatea Meridian 22 ?!
  Oare cineva a solicitat un audit financiar al acestei societati?
  Sa stie lugojenii ce platesc si de ce platesc!

 3. Borosteanu Cristian Stefan

  11 februarie 2016 at 23:22

  Nu este politicos să ai mână în buzunar, atunci când saluţi o persoană. Dincolo de acest lucru, trebuie să remarcăm un alt lucru. PSD-ul se chinuie să realizeze fel şi fel de alianţe. Dar în zadar se tot chinuie. Pentru că poporul nu-i prost…

Lasă un răspuns

Politică

Mai multe în Politică

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Cetateanul24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Cetateanul24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Cetateanul11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Cetateanul4 mai 2017

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: