Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Politică

Vosganian la Lugoj: „Prima mea vizită în Ardeal este la voi”

Vosganian la Lugoj: „Prima mea vizită în Ardeal este la voi”

Cetateanul Lugoj

Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi actual senator, a participat joi dimineaţa la o conferinţă de presă a partidului ALDE, filiala Lugoj condusă de Iosif Groza, directorul Meridian 22. La întrunirea cu jurnaliştii au participat, pe lângă reprezentanţii locali ai formaţiunii politice, şi Petru Ehegartner, vicepreşedinte ALDE şi senator, dar şi reprezentanţi de la judeţ ai partidului.

După câteva cuvinte de introducere, dar şi după ce Sorin Stragea, deputat PSD a venit să îl salute pe Vosganian, fiind vecin de birouri în clădirea din Piaţa „J.C. Drăgan”, a vorbit Varujan Vosganian, care a fost încântat să facă prima sa vizită ca membru ALDE la Lugoj… în Ardeal.

„Prima mea vizită în Ardeal, ca membru ALDE, este la Lugoj. E un loc bun pentru mine, un loc de care mă leagă amintiri”, şi-a început Vosganian discursul.

După alte câteva propoziţii, politicianul şi-a reparat greşeala, afirmând că Lugojul este un centru important al Banatului. Senatorul a mai explicat şi că pactul cu PSD, despre care liderii ALDE susţineau că nu va avea niciodată loc, a fost totuşi semnat între cele două partide ca un protocol.

„E vorba despre un protocol de colaborare politică, nu este un protocol care să constrângă filialele noastre la liste comune peste tot în ţară. Listele comune vor fi acolo unde se maximizează şansele celor două partide, pe sistemul în care câştigă ambele părţi. Obiectivul nostru este acela de a avea, pe cortexul administraţiei româneşti, o corespondenţă a numărului de voturi”, a precizat Vosganian.

După ce a povestit cum îşi aduce aminte de clipele frumoase pe care le-a petrecut la Lugoj, liderul ALDE a început să laude oraşul, nu înainte de a se declara nemulţumit de guvernarea tehnocrată. Acesta a spus că municipiul de pe Timiş este poate cel mai căutat de investitori şi prosper oraş mijlociu din România.

„Soluţia tehnocrată nu închide o criză, ci deschide o criză. (… ) Noi ne-am cântărit şansele, avem şanse bune, avem oameni serioşi şi Lugojul merită oameni serioşi. Am dat exemplul Lugojului la Iaşi, am povestit cum aici, ca să găseşti muncitori, trebuie să aduci din altă parte, despre interesul investitorilor pentru aceste locuri şi vă invidiez, chiar dacă mai sunt lucruri de făcut. Dacă vă compar cu multe oraşe care mor din România, sunteţi într-o situaţie bună, ceea ce înseamnă că oamenii locului şi-au făcut datoria”, a mai adăugat Varujan Vosganian.

Liderul ALDE a mai precizat că există o echipă pe care partidul o va propune pentru alegerile locale, însă că decizia finală va fi luată în următoarea perioadă.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Boian Cornel

  11 februarie 2016 at 11:26

  D-le Vosganian,intentionam sa votez ALDE,dar sunt total dezamagit,daca un membru marcant al partidului nu face deosebirea intre BANAT si ARDEAL,pentru ca nu tot ce se vede de la Bucuresti dincolo de munti ,este Ardealul.

 2. Alegatorul lugojean

  11 februarie 2016 at 16:22

  Cu toata stima pt dl. Vosganian:
  Lugojul nu face parte integranta din Ardeal ,mai degraba din Banat .
  Dar sa nu fim rautaciosi!E bine ca parlamentarii ajung in Lugoj si (se)fac ca lucrurile sa mearga mai bine …poate luand ca exemplu de succes societatea Meridian 22 ?!
  Oare cineva a solicitat un audit financiar al acestei societati?
  Sa stie lugojenii ce platesc si de ce platesc!

 3. Borosteanu Cristian Stefan

  11 februarie 2016 at 23:22

  Nu este politicos să ai mână în buzunar, atunci când saluţi o persoană. Dincolo de acest lucru, trebuie să remarcăm un alt lucru. PSD-ul se chinuie să realizeze fel şi fel de alianţe. Dar în zadar se tot chinuie. Pentru că poporul nu-i prost…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

foto-calin-dobra

Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș: O relație corectă cu oamenii consider că e punctul de pornire al oricărei activități politice (P)

Cetateanul26 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Daniel Groza25 octombrie 2016
mihai tanjala

Mihai Tânjală, fostul securist care a revendicat averea lui Muschong a fost extrădat. Merge la închisoare

Daniel Groza20 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu este noul președinte al PNL Lugoj

Daniel Groza20 octombrie 2016
Ioan Ambrus

Ioan Ambruş a renunţat la funcţia de preşedinte PNL. Liberalii îi caută înlocuitor

Daniel Groza18 octombrie 2016
psd3

Un profesor de sport din Lugoj, primul pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților

Daniel Dancea18 octombrie 2016
lansare candidati pnl lugoj alegeri 2016 foto cetateanul (4)

Zona Lugoj-Făget lăsată din nou pe dinafară de către liberalii “timișieni” la desemnarea candidaților pentru parlamentare

Daniel Groza14 octombrie 2016
marian-costea-pmp-lugoj

Cel mai tânăr lugojean care vrea un fotoliu de parlamentar a atras milioane de euro din fonduri europene! Acum vrea sa atragă voturi

Gabriel Iosa4 octombrie 2016
cucsa-istrat-1024x576

ALDE încearcă să obțină voturi din Lugoj oferind locuri neeligibile și un candidat timișorean, prezentat ca lugojean

Daniel Groza4 octombrie 2016
iovescu

Senatorul Ioan Iovescu s-a înscris în PSD. “Prietenii mi-au spus să mă duc la ei că poate se desființează”

Daniel Groza30 septembrie 2016
basescu-la-lugoj-11

PMP Lugoj a rămas fără președinte după o ceartă internă! Corneanu și Mașniță nu s-au înțeles care să lipească afișe

Gabriel Iosa23 septembrie 2016
anghel

Consilierul local Mihai Anghel a refuzat ALDE, care i-a oferit poziția a treia pe lista de candidați la Camera Deputaților

Daniel Groza23 septembrie 2016