VW va reduce până la 4.000 de locuri de muncă prin pensionare anticipată, spun sursele

0

Producătorul de mașini marca Volkswagen intenționează să reducă până la 4.000 de locuri de muncă la fabricile sale din Germania, oferind pensionare anticipată sau parțială angajaților mai în vârstă, într-o mișcare care ar putea costa câteva sute de milioane de euro, au declarat duminică surse ale companiei.

Volkwagen a declarat într-un comunicat că a convenit un plan cu comitetul de întreprindere pentru a oferi pensionarea parțială celor născuți în 1964, oferind în același timp pensionarea anticipată celor născuți din 1956 până în 1960.

Volkswagen a declarat că se aștepta ca până la 900 de muncitori să opteze pentru pensionare anticipată, în timp ce un număr de câteva mii ar alege pensionarea parțială, fără a da o cifră precisă.

Două surse ale companiei au declarat pentru Reuters că vor fi tăiate 3.000-4.000 de poziții în legătură cu programul care urmează să fie implementat la cele șase fabrici germane ale principalului brand VW, care angajează acum aproximativ 120.000 de persoane.

Ziarul Handelsblatt, care a raportat mai devreme despre plan, a declarat că, compania va reduce până la 5.000 de locuri de muncă. Volkswagen a refuzat să comenteze costul, care va depinde de câți angajați acceptă oferta. O sursă a estimat-o la aproape 500 de milioane de euro (598 milioane de dolari).

Pe măsură ce producătorul auto încearcă să devină mai mult o companie de tehnologie după modelul Tesla, Volkswagen a spus că ridică bugetul pentru instruire cu 40 de milioane de euro la 200 de milioane.

Volkswagen a spus că prelungește și înghețarea angajărilor până la sfârșitul anului 2021. Anterior, fusese în vigoare doar până în primul trimestru.

Angajările externe pot fi făcute numai în domenii precum mașinile electrice, digitalizarea și dezvoltarea bateriei. Grupul Volkswagen a declarat în ianuarie că va reduce costurile generale cu 5% și costurile de achiziție cu 7% în următorii doi ani.

Sursa: News24.ro.

Citește și