Wall Street crește în sfera tehnologică; Tesla câștigă

0

Acțiunile din SUA au crescut, pe măsură ce acțiunile din tehnologie au revenit dintr-o retragere recentă, care a fost declanșată de o creștere a randamentelor obligațiunilor, în timp ce Tesla a crescut ca un fond administrat de un investitor influent, care a declarat că acțiunile producătorului de mașini electrice ar putea atinge 3.000 de dolari în trei ani.

Saltul de 5,5% al ​​Tesla Inc la 690 de dolari a oferit cel mai mare impuls pentru S&P 500 și Nasdaq. Ark Invest, fondată de Cathie Wood, care a selectat acțiuni și a fost extrem de optimistă în ceea ce privește compania, în care este unul dintre principalii investitori.

O creștere accentuată a randamentelor Trezoreriei de la mijlocul lunii februarie a dictat cursul tranzacționării acțiunilor, în timp ce cântărește pe acțiuni concentrate pe tehnologie.

„Piața încearcă să digere ce se întâmplă pe piața obligațiunilor”, a declarat Jake Wujastyk, analist șef de piață și membru fondator al TrendSpider.

„Acțiunile de tehnologie sunt destul de înfrânte și nu este șocant să le vezi pe cele care revin puțin din minime”.

Russell 2000 Growth, care constă în mare parte din stocuri tehnologice, a adăugat aproximativ 0,7%, în timp ce contravaloarea sa de valoare, care se concentrează pe stocurile financiare și energetice legate de economie, a scăzut cu aproximativ 0,3%.

Nasdaq a urcat cu aproximativ 0,8% pentru a începe săptămâna, deoarece randamentul de referință al Trezoreriei pe 10 ani a scăzut la 1,688% de la maximul de aproape 14 luni. Indicele este în continuare în scădere cu peste 6% față de închiderea recordului din 12 februarie.

Cu toate acestea, S&P 500 și Dow au înregistrat maxime istorice încă de săptămâna trecută la pariuri prin care stimulentele și lansările de vaccinuri ar duce la o revenire puternică în economia SUA.

Kansas City Southern a sărit cu aproximativ 13% după ce Canadian Pacific Railway Ltd a fost de acord să achiziționeze operatorul feroviar printr-o tranzacție de 25 miliarde de dolari în numerar și acțiuni pentru a crea prima cale ferată care se întinde pe Statele Unite, Mexic și Canada.

Media industrială Dow Jones a crescut cu 60,07 puncte, sau 0,18%, la 32,688,04, S&P 500 a câștigat 26,45 puncte, sau 0,68%, la 3,939,55, iar Nasdaq Composite a câștigat 171,73 puncte, sau 1,30%, la 13,386,97.

Acțiunile bancare, care s-au bucurat de o creștere a perspectivelor economice, au scăzut cu aproximativ 1%.
Indicele tehnologic S&P 500 a crescut cu aproximativ 2%, în timp ce materialele, industria, energia și financiarul erau pe roșu.

ETF-ul iShares MSCI Turcia s-a scufundat cu aproximativ 18%, pe măsură ce decizia președintelui Tayyip Erdogan de a demite un guvernator al băncii centrale a stârnit temeri cu privire la inversarea recentelor creșteri ale ratelor.

Problemele în scădere au depășit numărul de avansatori cu un raport de 1,3 la 1 pe NYSE și cu un raport de 1,2 la 1 pe Nasdaq.

S&P 500 a înregistrat șapte noi maxime de 52 de săptămâni și nicio minimă nouă, în timp ce Nasdaq a înregistrat 101 maxime noi și 56 minime noi.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și