Wall Street se retrage după un început puternic în luna martie

0

Indicatorii principali ai Wall Street au scăzut marți, după un început puternic al lunii martie, pe măsură ce randamentele obligațiunilor s-au retras de la maximul de un an, în timp ce investitorii au privit și indicii privind progresul în următoarea rundă de stimulente fiscale.
S&P 500 a înregistrat luni cea mai bună zi, în timp ce piețele au înveselit aprobarea unui al treilea vaccin COVID-19 în Statele Unite și lumina verde a Camerei Reprezentanților SUA pentru un pachet de ajutor pentru coronavirus de 1,9 trilioane de dolari.

Senatul SUA va începe dezbaterea proiectului de lege al președintelui Joe Biden în această săptămână, când democrații își propun să adopte legislația printr-o manevră cunoscută sub numele de „reconciliere”, care ar permite adoptarea proiectului de lege cu o majoritate simplă.

“Piața funcționează ca un pendul și are tendința de a scădea după ce a înregistrat câștiguri ca în sesiunea anterioară”, a declarat Randy Frederick, vicepreședinte la Charles Schwab din Austin.

„Dar îngrijorările cu privire la evaluările înalte și la inflație persistă chiar dacă tendința generală pare să fie pozitivă.”

Sectorul tehnologic a scăzut cu aproximativ 1%, extinzând o retragere de la sfârșitul lunii trecute după ce o vânzare pe piața obligațiunilor din SUA a stârnit temeri asupra acțiunilor foarte apreciate.

Randamentele la obligațiunile de trezorerie la 10 ani de referință s-au stabilizat după ce au atins săptămâna trecută un maxim de un an.

Media industrială Dow Jones a scăzut cu 101,65 puncte, sau 0,32%, până la 31,433,86, S&P 500 a pierdut 23,50 puncte, sau 0,60%, până la 3,878,32, iar Nasdaq Composite a pierdut 149,77 puncte, sau 1,10%, la 13,439,06.

Materialele, produsele de bază pentru consumatori și stocurile de energie au depășit performanța în sectoarele majore de S&P.

Mai târziu în săptămână, investitorii se vor concentra pe ancheta ISM din sectorul serviciilor, precum și pe raportul lunar de locuri de muncă din SUA pentru a stabili starea de sănătate economică.

Kohl’s Corp a crescut cu aproximativ 1,5%, deoarece a înregistrat rezultate în trimestrul de vacanță dincolo de așteptările pieței, cu o creștere a vânzărilor online și pe măsură ce compania a restrâns costurile.

Furnizorul de rating TV Nielsen a câștigat aproape 5% după ce și-a vândut afacerea avansată de publicitate video către furnizorul platformei de streaming TV Roku. Acțiunile Roku au scăzut cu 3,6%.

Problemele în scădere au depășit numărul avansătorilor cu un raport 1,6 la 1 pe NYSE și cu un raport 2,2 la 1 pe Nasdaq.

S&P 500 a înregistrat 20 de noi maxime de 52 de săptămâni și nici un nou minim, în timp ce Nasdaq a înregistrat 147 de maxime noi și 111 minime noi.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și