Walmart se uită la investiții de până la 25 de miliarde de dolari în „super aplicația” Tata Group

0

Walmart Inc WMT.N este în discuții cu Tata Group [TATAS.UL] pentru o investiție potențială de până la 25 de miliarde de dolari în noua „super aplicație” a conglomeratului indian salt-to-software, a raportat marți ziarul Mint, citând persoane familiare cu problema.

Conform discuțiilor în curs între cele două companii, super-aplicația ar putea fi lansată ca o societate mixtă între Tata și Walmart, folosind sinergiile dintre afacerea de comerț electronic Tata și Flipkart, unitatea de comerț electronic Walmart, potrivit raportului.

Știrea vine când Reliance Industries Ltd RELI.NS, controlată de cel mai bogat om asiatic Mukesh Ambani, a strâns peste 20 miliarde de dolari de la investitori, inclusiv Facebook FB.O, GOOGL.O Google, KKR & Co KKR.N și Silver Lake Partners prin vânzarea de mize în afacerea sa digitală Jio Platforms.

Separat, Bloomberg News a raportat că Tata Group discută cu potențiali investitori despre mizele noii sale platforme digitale. 

Investiția Walmart ar putea atinge între 20 și 25 miliarde de dolari în cele din urmă pentru o miză mare în super-aplicația propusă care va fi găzduită sub o unitate Tata Sons, potrivit raportului Mint.

Super aplicația, care este programată să fie lansată în India în decembrie sau ianuarie, va reuni afacerea consumatorilor Tata sub un singur canal, oferind o gamă largă de produse în spațiul de vânzare cu amănuntul, a spus Mint.

Afacerile de consum ale Tata includ brandul de ceasuri și bijuterii Titan și lanțul de retail Trent.

Acțiunile serviciilor de consultanță Tata TCS.NS, Tata Motors TAMO.NS și Tata Steel TISC.NS au câștigat mai mult de 1% fiecare, TCS fiind impulsul maxim al indicelui Nifty 50.

În cazul în care tranzacția Walmart va fi încheiată, își va susține investiția în Flipkart, pentru care compania din SUA a plătit 16 miliarde de dolari pentru o participație de 66%.

Mint a spus că Walmart l-a angajat pe Goldman Sachs ca bancher pentru acordul propus.

Tata Group, Walmart și Goldman Sachs nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru comentarii.

Citeste continuarea Walmart se uită la investiții de până la 25 de miliarde de dolari în „super aplicația” Tata Group

Citește și