Autoliv Lugoj

Educație

Zece elevi de la Brediceanu, la pregătire pe banii Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei

Zece elevi de la Brediceanu, la pregătire pe banii Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei

Business Strategist

În perioada 18-25 aprilie 2015, un grup de 10 elevi din clasele a X-a C şi a X-a E (Iasmina Balintoni, Denise Berariu, Andra Curuţiu, Gabriela Gherghinoiu, Alexandra Laicu-Hausberger, Patricia Lepa, Siandra Leucuş, Iasmina Micşa, Vlad Păianu, Matei Teuşan-Botea), împreună cu prof. Daniela Mariana Popovici, au fost invitaţii profesorilor şi ai elevilor de la Integrierte Gesamtchule Aurich, Ostfriesland, Germania, pentru a participa la schimbul educaţional cu tema „Energii regenerabile; Aurich – Oraşul Vântului şi al Soarelui”.

“Această deplasare este a treia de la debutul colaborării cu liceul german, în 2012, şi a doua care facilitează deplasarea elevilor români în Germania, cu cofinanţare din partea Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei. A treia a avut loc în iulie 2014, când elevi şi profesori din Germania şi Olanda au fost oaspeţii colegiului „Brediceanu”, ocazie cu care a avut loc şi o întâlnire oficială la Consiliul Judeţean Timiş, cu liderii judeţeni şi cu doamna europarlamentar Maria Grapini, la solicitarea părţii germane”, a declarat prof. Daniela Mariana Popovici.

Elevii şi profesoara lor au sosit sâmbătă seara la Aurich, petrecându-și ziua de duminică cu familiile la care au fost cazați. De luni până vineri s-a desfăşurat un program intens de activităţi comune pe tema proiectului, incluzând vizite la diferite obiective locale care folosesc energie electrică bazată pe surse regenerabile (firma Beenen şi ferma Bussen – panouri solare, Enercon – un gigant industrial care construieşte centralele eoliene care împânzesc peisajul zonei, o companie producătoare de biogaz pe baza deşeurilor organice rezultate de la fermele de creştere a animalelor de pe o rază de 20 km în jurul oraşului, care este apoi folosit la producerea de curent electric, furnizat, contra cost, agenţilor economici din apropiere).

De asemenea, au fost vizitate: Moara de vânt a oraşului Aurich (transformată în muzeu în anii `70), Muzeul „mlaştinii” (Moormuseum, de fapt un muzeu al satului care ilustrează eforturile fermierilor din zonă, în urmă cu câteva sute de ani, de a deseca terenurile mlăştinoase din zona oraşului Aurich şi de a le transforma în zona agricolă prosperă de azi), Waloseum (un muzeu ad-hoc, înfiinţat în urmă cu mai puţin de 5 ani, după găsirea unei balene eşuate pe coasta Mării Nordului, exemplar care a fost conservat şi în jurul căruia s-a construit o ilustrare interactivă şi atractivă a vieţii marine din zona Ostfriesland-ului).

La întoarcerea în ţară, elevii români se vor ocupa să disemineze colegilor şi profesorilor de la clasă cele întâmplate pe parcursul săptămânii trecute, iar la nivel instituţional se doreşte semnarea, în viitorul foarte apropiat, a unui parteneriat educaţional oficial, care să permită continuarea colaborării cu şcoala germană pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Continuă astfel tradiţia de peste 25 de ani a Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” Lugoj, de colaborare şi desfăşurare de activităţi comune cu diferite instituţii educaţionale din Uniunea Europeană.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: