Social

Zeci de timişeni şi-au pierdut pensia de boală în acest an

Zeci de timişeni şi-au pierdut pensia de boală în acest an

Autoliv

Un număr de aproximativ 73 de persoane din judeţul Timiş au fost depensionate de către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Timiş în anul 2015, în urma refacerii totale a capacităţii lor de muncă, acestea fiind pensionate pe caz de boală. Alte circa 350 de persoane au fost trecute într-un grad de invaliditate mai puţin grav. În momentul de faţă, 19.651 de timişeni beneficiază de pensie de invaliditate (gradul I – 2.063, gradul II – 10.080 și gradul III – 7.508).

În continuare, se urmăreşte depistarea persoanelor care nu sunt bolnave, deşi au declarat acest lucru pentru a beneficia de facilităţile acordate de Casa Judeţeană de Pensii Timiş.

„Instituţia noastră nu dispune de mijloacele materiale (aparatură medicală) şi nici umane (medici în diversele specialităţi medicale) necesare efectuării unor controale de specialitate, astfel că, atunci când există suspiciuni asupra corectitudinii documentelor medicale prezentate, se solicită expertizarea la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din Bucureşti pentru investigaţii complexe. Tot la acest institut sunt trimise spre verificare şi sesizările primite de la cetăţeni. Până la 31.10.2015, au fost trimise spre reexpertizare la INEMRCM un număr de 16 cazuri”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul Casei Judeţene de Pensii Timiş, Viorel Popa.

Institutul Naţional de Expertiză Medicală verifică prin sondaj dosarele de pensionare şi anumite persoane sunt chemate la Bucureşti pentru a se constata dacă persoana respectivă este într-adevăr bolnavă sau nu îndeplineşte condiţiile pentru o astfel de pensionare. Potrivit Legii, dacă în urma verificării încadrării în grad de invaliditate rezultă că dreptul la pensia de invaliditate a fost acordat prin săvârşirea unor infracţiuni, atât beneficiarul pensiei de invaliditate, cât şi persoanele care au participat, în orice mod, la săvârşirea unei infracţiuni ce a avut ca rezultat încadrarea în grad de invaliditate răspund, în condiţiile legii. Mai mult, beneficiarul pensiei de invaliditate obţinute prin săvârşirea unor infracţiuni va putea fi obligat să restituie integral sumele astfel încasate, în condiţiile legii.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Social

Mai multe în Social

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017

Toate informaţiile necesare pentru absolvenţii de liceu din Timiş, care vor indemnizaţie de şomaj sau îşi caută un loc de muncă

Cetateanul15 mai 2017

Un istoric lugojean, angajat al Muzeului, cere demisia arhitectului-şef al Lugojului

Cetateanul11 mai 2017

Trei tineri, prinşi de poliţiştii lugojeni după ce au spart un garaj. Ce au putut să fure!

Cetateanul11 mai 2017
%d blogeri au apreciat: