Cetateanul Lugoj

Educație

Ziua Europei, sărbătorită la Universitatea „Drăgan” de profesori din opt școli din România

Ziua Europei, sărbătorită la Universitatea „Drăgan” de profesori din opt școli din România

Cetateanul Lugoj

În data de 9 mai 2015 se împlinesc 138 de ani de când România şi-a câştigat independenţa. Totodată, la această dată europenii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Europei. Această zi a fost marcată astăzi la Universitatea Europeană „Drăgan” printr-o activitate de încheiere a unui proiect european, organizată de Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj. La eveniment au participat atât profesori, cât și elevi, care au avut parte chiar și de un program artistic.

“Este un eveniment important pentru Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște”, căci avem o tradiție din acest punct de vedere, iar anul acesta cu atât mai mult cu cât suntem la finalizarea unui nou proiect european derulat în școala noastră. De această dată, proiectul i-a vizat pe profesori, motiv pentru care profesorii de la școlile participante, vorbim despre opt școli din România, au fost invitați pentru a finaliza împreună acest proiect. Este un proiect de la care așteptăm foarte mult. Noi, profesorii participanți la acest proiect ce s-a derulat la Roma, în Italia, am învățat despre metoda Gordon, motiv pentru care am decis că ar fi foarte important pentru toată lumea să tragem câteva concluzii a ceea ce am învățat, a ceea ce am aplicat până la acest moment și, începând de acum, să constituim această rețea partenerială a școlilor care implementează la ele metoda Gordon”, a declarat pentru Cetățeanul prof. Cosmin Gheorghe, profesor coordonator.

Profesorii care au participat la acest proiect consideră experiența una utilă.

“Proiectul în care am fost participantă, pot să spun că a fost un proiect folositor atât mie ca om, cât și școlii unde sunt profesoară. A fost un proiect bun în câștigarea unei experiențe cu elevii, cu colegii mei, cât și cu celelalte persoane. Cred că am reușit, prin intermediul acestui proiect și prin intermediul oamenilor pe care i-am cunoscut, să facem ceva pentru a putea fi mai aproape de copii, să facem ceva prin care să-i ajutăm pe copii să înțeleagă, de fapt, ce este școala și relația profesor-elev, elev-profesor”, este de părere prof. Camelia Radu, profesoară de Limba franceză în cadrul Liceului Tehnologic “Dacia” din Caransebeș.

“Consider că atâta timp cât această metodă se aplică la Roma, în mod sigur se poate aplica și la noi. În schimb, va fi nevoie să obținem o deschidere pentru că este destul de greu. De obicei, sistemul nostru de învățământ este puțin conservator și va trebui să fim mai deschiși în a aplica”, a spus prof. Marius Schneider, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Timișoara.

Proiectul reprezintă unul dintre ultimele proiecte de tip Leonardo da Vinci gestionate de Agenţia Naţională Pentru Programe Comunitare În Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. În urma acestuia, 60 de cadre didactice din opt școli din România, judeţele Timiş, Caraş Severin, Maramureş şi Neamţ, sunt calificate în metoda Gordon.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

1378864_680652125285904_1851609672_n

Concurs judeţean de chimie – Memorial „Octavian Larionescu” la Lugoj

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
balul-bobocilor-aurel-vlaicu-2016-foto-cetateanul-9

Va fi show! Vezi bobocii şi cine cântă la Balul Bobocilor de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj

Iasmina Olariu18 octombrie 2016
Clubul Copiilor Lugoj

Clubul Copiilor Lugoj organizează un concurs de artă și tehnologie. Ce trebuie să faci ca să participi

Iasmina Olariu18 octombrie 2016
dscn0068

Cinci elevi și două cadre didactice de la Colegiul „Brediceanu”, în vizită de lucru în Cehia

Iasmina Olariu17 octombrie 2016
balul-bobocilor-colegiul-national-coriolan-brediceanu-lugoj-foto-cetateanul-2016-23

FOTO – BREDI SQUAD – Balul Bobocilor de la Colegiul „Brediceanu”, o reușită!

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
expozitie-culinara-braniste-lugoj-foto-cetateanul-10

Concurs culinar pentru elevi la UED. Mâncarea gătită a fost jurizată de elevii și profesorii veniți din Italia, Spania, Portugalia și Turcia

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
examen-definire-invatamant-500x300

Mai mulți candidați la funcțiile de directori pentru școlile din Lugoj au fost respinși după proba scrisă

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
646x404

Directorul “porno” de la Hasdeu susține examen să ajungă din nou pe funcție

Daniel Groza12 octombrie 2016
profesori

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Iasmina Olariu12 octombrie 2016
dsc_0659

Zeci de elevi și profesori din Turcia, Italia, Portugalia și Spania în vizită la Colegiul Tehnic „Braniște” din Lugoj

Iasmina Olariu11 octombrie 2016
4-2

Elevii de la Colegiul ”Iulia Hasdeu” au comemorat Holocaustul la Sinagoga din Lugoj

Iasmina Olariu10 octombrie 2016
????????????????????????????????????

Concursul național pentru liceeni „Euroscola”, la a IX-a ediție. Printre liceele participante se numără și Colegiul „Iulia Hasdeu”

Iasmina Olariu7 octombrie 2016