Educație

Ziua Europei, sărbătorită la Universitatea „Drăgan” de profesori din opt școli din România

Ziua Europei, sărbătorită la Universitatea „Drăgan” de profesori din opt școli din România

Cetateanul Lugoj

În data de 9 mai 2015 se împlinesc 138 de ani de când România şi-a câştigat independenţa. Totodată, la această dată europenii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Europei. Această zi a fost marcată astăzi la Universitatea Europeană „Drăgan” printr-o activitate de încheiere a unui proiect european, organizată de Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj. La eveniment au participat atât profesori, cât și elevi, care au avut parte chiar și de un program artistic.

“Este un eveniment important pentru Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște”, căci avem o tradiție din acest punct de vedere, iar anul acesta cu atât mai mult cu cât suntem la finalizarea unui nou proiect european derulat în școala noastră. De această dată, proiectul i-a vizat pe profesori, motiv pentru care profesorii de la școlile participante, vorbim despre opt școli din România, au fost invitați pentru a finaliza împreună acest proiect. Este un proiect de la care așteptăm foarte mult. Noi, profesorii participanți la acest proiect ce s-a derulat la Roma, în Italia, am învățat despre metoda Gordon, motiv pentru care am decis că ar fi foarte important pentru toată lumea să tragem câteva concluzii a ceea ce am învățat, a ceea ce am aplicat până la acest moment și, începând de acum, să constituim această rețea partenerială a școlilor care implementează la ele metoda Gordon”, a declarat pentru Cetățeanul prof. Cosmin Gheorghe, profesor coordonator.

Profesorii care au participat la acest proiect consideră experiența una utilă.

“Proiectul în care am fost participantă, pot să spun că a fost un proiect folositor atât mie ca om, cât și școlii unde sunt profesoară. A fost un proiect bun în câștigarea unei experiențe cu elevii, cu colegii mei, cât și cu celelalte persoane. Cred că am reușit, prin intermediul acestui proiect și prin intermediul oamenilor pe care i-am cunoscut, să facem ceva pentru a putea fi mai aproape de copii, să facem ceva prin care să-i ajutăm pe copii să înțeleagă, de fapt, ce este școala și relația profesor-elev, elev-profesor”, este de părere prof. Camelia Radu, profesoară de Limba franceză în cadrul Liceului Tehnologic “Dacia” din Caransebeș.

“Consider că atâta timp cât această metodă se aplică la Roma, în mod sigur se poate aplica și la noi. În schimb, va fi nevoie să obținem o deschidere pentru că este destul de greu. De obicei, sistemul nostru de învățământ este puțin conservator și va trebui să fim mai deschiși în a aplica”, a spus prof. Marius Schneider, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Timișoara.

Proiectul reprezintă unul dintre ultimele proiecte de tip Leonardo da Vinci gestionate de Agenţia Naţională Pentru Programe Comunitare În Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. În urma acestuia, 60 de cadre didactice din opt școli din România, judeţele Timiş, Caraş Severin, Maramureş şi Neamţ, sunt calificate în metoda Gordon.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: