Educație

Ziua Europei, sărbătorită la Universitatea „Drăgan” de profesori din opt școli din România

Ziua Europei, sărbătorită la Universitatea „Drăgan” de profesori din opt școli din România

Autoliv

În data de 9 mai 2015 se împlinesc 138 de ani de când România şi-a câştigat independenţa. Totodată, la această dată europenii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Europei. Această zi a fost marcată astăzi la Universitatea Europeană „Drăgan” printr-o activitate de încheiere a unui proiect european, organizată de Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj. La eveniment au participat atât profesori, cât și elevi, care au avut parte chiar și de un program artistic.

“Este un eveniment important pentru Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște”, căci avem o tradiție din acest punct de vedere, iar anul acesta cu atât mai mult cu cât suntem la finalizarea unui nou proiect european derulat în școala noastră. De această dată, proiectul i-a vizat pe profesori, motiv pentru care profesorii de la școlile participante, vorbim despre opt școli din România, au fost invitați pentru a finaliza împreună acest proiect. Este un proiect de la care așteptăm foarte mult. Noi, profesorii participanți la acest proiect ce s-a derulat la Roma, în Italia, am învățat despre metoda Gordon, motiv pentru care am decis că ar fi foarte important pentru toată lumea să tragem câteva concluzii a ceea ce am învățat, a ceea ce am aplicat până la acest moment și, începând de acum, să constituim această rețea partenerială a școlilor care implementează la ele metoda Gordon”, a declarat pentru Cetățeanul prof. Cosmin Gheorghe, profesor coordonator.

Profesorii care au participat la acest proiect consideră experiența una utilă.

“Proiectul în care am fost participantă, pot să spun că a fost un proiect folositor atât mie ca om, cât și școlii unde sunt profesoară. A fost un proiect bun în câștigarea unei experiențe cu elevii, cu colegii mei, cât și cu celelalte persoane. Cred că am reușit, prin intermediul acestui proiect și prin intermediul oamenilor pe care i-am cunoscut, să facem ceva pentru a putea fi mai aproape de copii, să facem ceva prin care să-i ajutăm pe copii să înțeleagă, de fapt, ce este școala și relația profesor-elev, elev-profesor”, este de părere prof. Camelia Radu, profesoară de Limba franceză în cadrul Liceului Tehnologic “Dacia” din Caransebeș.

“Consider că atâta timp cât această metodă se aplică la Roma, în mod sigur se poate aplica și la noi. În schimb, va fi nevoie să obținem o deschidere pentru că este destul de greu. De obicei, sistemul nostru de învățământ este puțin conservator și va trebui să fim mai deschiși în a aplica”, a spus prof. Marius Schneider, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Timișoara.

Proiectul reprezintă unul dintre ultimele proiecte de tip Leonardo da Vinci gestionate de Agenţia Naţională Pentru Programe Comunitare În Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. În urma acestuia, 60 de cadre didactice din opt școli din România, judeţele Timiş, Caraş Severin, Maramureş şi Neamţ, sunt calificate în metoda Gordon.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017
%d blogeri au apreciat: