Autoliv Lugoj

Educație

Ziua Europei, sărbătorită la Universitatea „Drăgan” de profesori din opt școli din România

Ziua Europei, sărbătorită la Universitatea „Drăgan” de profesori din opt școli din România

Business Strategist

În data de 9 mai 2015 se împlinesc 138 de ani de când România şi-a câştigat independenţa. Totodată, la această dată europenii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Europei. Această zi a fost marcată astăzi la Universitatea Europeană „Drăgan” printr-o activitate de încheiere a unui proiect european, organizată de Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj. La eveniment au participat atât profesori, cât și elevi, care au avut parte chiar și de un program artistic.

“Este un eveniment important pentru Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște”, căci avem o tradiție din acest punct de vedere, iar anul acesta cu atât mai mult cu cât suntem la finalizarea unui nou proiect european derulat în școala noastră. De această dată, proiectul i-a vizat pe profesori, motiv pentru care profesorii de la școlile participante, vorbim despre opt școli din România, au fost invitați pentru a finaliza împreună acest proiect. Este un proiect de la care așteptăm foarte mult. Noi, profesorii participanți la acest proiect ce s-a derulat la Roma, în Italia, am învățat despre metoda Gordon, motiv pentru care am decis că ar fi foarte important pentru toată lumea să tragem câteva concluzii a ceea ce am învățat, a ceea ce am aplicat până la acest moment și, începând de acum, să constituim această rețea partenerială a școlilor care implementează la ele metoda Gordon”, a declarat pentru Cetățeanul prof. Cosmin Gheorghe, profesor coordonator.

Profesorii care au participat la acest proiect consideră experiența una utilă.

“Proiectul în care am fost participantă, pot să spun că a fost un proiect folositor atât mie ca om, cât și școlii unde sunt profesoară. A fost un proiect bun în câștigarea unei experiențe cu elevii, cu colegii mei, cât și cu celelalte persoane. Cred că am reușit, prin intermediul acestui proiect și prin intermediul oamenilor pe care i-am cunoscut, să facem ceva pentru a putea fi mai aproape de copii, să facem ceva prin care să-i ajutăm pe copii să înțeleagă, de fapt, ce este școala și relația profesor-elev, elev-profesor”, este de părere prof. Camelia Radu, profesoară de Limba franceză în cadrul Liceului Tehnologic “Dacia” din Caransebeș.

“Consider că atâta timp cât această metodă se aplică la Roma, în mod sigur se poate aplica și la noi. În schimb, va fi nevoie să obținem o deschidere pentru că este destul de greu. De obicei, sistemul nostru de învățământ este puțin conservator și va trebui să fim mai deschiși în a aplica”, a spus prof. Marius Schneider, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Timișoara.

Proiectul reprezintă unul dintre ultimele proiecte de tip Leonardo da Vinci gestionate de Agenţia Naţională Pentru Programe Comunitare În Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. În urma acestuia, 60 de cadre didactice din opt școli din România, judeţele Timiş, Caraş Severin, Maramureş şi Neamţ, sunt calificate în metoda Gordon.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: