3 erori comune în gestionarea creditelor și cum să le eviți

0

În viață există diverse momente care pot genera necesitatea unor resurse financiare suplimentare, începând de la cele minore, precum schimbarea unui electrocasnic, până la evenimente majore, cum ar fi repararea mașinii, situațiile medicale de urgență sau plata studiilor universitare ale copiilor. În astfel de împrejurări, creditul devine o soluție frecventă pentru mulți oameni, oferindu-le resursele necesare în momentele critice. Cu toate acestea, trebuie să te informezi cu atenție înainte să accesezi un împrumut, iar ulterior să tratezi cu multă responsabilitate creditul și să gestionezi corect suma de bani primită. În acest articol îți vom explica și care sunt cele mai comune erori în gestionarea creditelor și cum să le eviți.

  1. Opțiunile de creditare

Deși pare tentant să alegi prima opțiune disponibilă atunci când ai nevoie urgent de bani, această decizie neinformată te poate dezavantaja pe termen lung. Primul pas este să înțelegi cu atenție nevoile pentru care intenționezi să accesezi un împrumut. Fie că este vorba de o cheltuială minoră sau de un eveniment important, trebuie să identifici clar motivul pentru care ai nevoie de fonduri suplimentare. Apoi, trebuie să studiezi cu atenție ofertele instituțiilor financiare și produsele pe care le oferă. Poți să începi acest demers pe Okcredit.ro, ca să înțelegi, de exemplu, diferența dintre un overdraft și un credit de tip revolving și să vezi ce soluție se potrivește mai bine în cazul tău.

  1. Creditele pe perioade extinse

Chiar dacă ratele lunare pot părea mai mici în cazul unui credit pe termen lung, acumularea dobânzii pe o perioadă extinsă poate conduce la plăți totale semnificativ mai mari. Așadar, este important să alegi un credit care să se potrivească nevoilor tale și să eviți să te îndatorezi pe termen lung.

În acest sens, un credit de tip revolving poate fi o opțiune mai avantajoasă. Acest produs îți permite să accesezi suma de bani de care ai nevoie, iar după ce ai rambursat-o, ea redevine disponibilă în contul tău.

În plus, dobânda este mult mai avantajoasă atunci când se acumulează doar pe perioada în care ai sume retrase și îți oferă un control mai mare asupra costurilor suplimentare asociate.

  1. Lipsa planului de rambursare

O altă eroare comună în gestionarea creditelor este lipsa unui plan de rambursare clar și bine structurat. Stabilește un buget realist care să includă ratele lunare ale creditului și asigură-te că ai fonduri disponibile pentru a acoperi aceste plăți în mod regulat. Dacă ai acces la venituri suplimentare, consideră alocarea unei părți semnificative pentru rambursarea anticipată. De exemplu, dacă ai luat un credit ipotecar, pe Forbes găsești un articol util despre plata în avans a unui astfel de împrumut.

 

 

Citește și