7 Diferențe și avantaje principale ale platformei WordPress în comparație cu alte sisteme de administrare a conținutului online

0

Nu există niciun dubiu în ceea ce privește popularitatea platformei WordPress. WordPress este fără doar și poate cel mai apreciat și utilizat sistem de administrare a conținutului online și datorită funcțiilor sale, chiar dacă nu este chiar perfect, este considerat cel mai bun când vine vorba de dezvoltarea unui website, indiferent de cunoștințele de design sau programare pe care le au utilizatorii săi.

 

De ce este WordPress cea mai bună platformă de creare a website-urilor?

 

WordPress a fost gândit inițial ca o platformă de blogging și încă rămâne cea mai bună variantă dacă vrei să-ți construiești un blog. Dar din dorința de a se adapta la nevoile utilizatorilor săi și pentru a putea concura cu celelalte sisteme de administrare a conținutului online, WordPress a evoluat și acum oferă funcții cu mult mai complexe decât cele de care ai nevoie pentru blogging.

 

Dintre toate funcțiile și avantajele pe care le oferă WordPress în comparație cu alte sisteme de administrare a conținutului online, cele mai importante sunt următoarele:

 

–      Administrarea facilă

 

Este pur și simplu floare la ureche să-ți faci un website în WordPress. Știi să aprinzi calculatorul? Să intri pe internet? Să cauți pe YouTube tutoriale? Atunci nu mai ai nevoie decât de răbdare pentru că s-au făcut sute sau poate chiar mii de filmulețe pe care dacă le urmărești și pui în aplicare tot ce zic, poți să-ți construiești un website fără orice alt ajutor.

 

–      Multitudinea de module

 

WordPress are o mulțime de de module excepționale, care mai de care mai atractive și care îmbunătățesc radical experiența de utilizare a cititorilor website-ului tău, dar și pe a ta ca dezvoltator al său. Mai exact, numărul de module create pentru WordPress se ridică la peste 54.000 și este în continuă creștere. Iar dacă la toate acestea adăugăm și nenumăratele piese, precum și fabuloasele teme, atunci cu siguranță putem spune că WordPress este sistemul de administrare pentru care s-a creat cel mai mult.

 

–      Posibilitatea de optimizare

 

Pentru website-urile din ziua de azi posibilitatea de optimizare pentru motoarele de căutare este absolut crucială. Dacă nu ești vizibil pe internet, e ca și cum nu ai exista și de aceea este foarte important să-ți poți optimiza atât conținutul scris, cât și imaginile, iar cu WordPress se poate!

 

–      Flexibilitatea

 

Posibilitatea de scalare a propriului website este unul din avantajele majore pe care ți le oferă platforma WordPress. Niciun alt sistem de administrare a conținutului online nu mai are atât de multe module și add-on-uri precum WordPress, ceea ce-l face practic incomparabil cu tot ce există sau s-a inventat vreodată până acum. Indiferent de cât de trăsnite sunt ideile tale când vine vorba de propriul website, cu WordPress ele se pot pune în aplicare!

 

–      Securitatea

 

Cu pachetul de găzduire WordPress potrivit și păstrându-ți tema și modulele la zi, cu WordPress sunt slabe șanse să întâmpini probleme de securitate, mai ales dacă ai grijă ca liniile de cod custom să fie scrise respectând cele mai bune practici.

 

–      Comunitatea

 

WordPress este o platformă cu o comunitate uriașă de utilizatori, dar și dezvoltatori. Iar acest lucru este foarte important deoarece, ca începător mai ales, dacă ai o problemă legată de WordPress și nu știi s-o rezolvi, tot ce trebuie să faci este să cauți pe Google soluția și sunt șanse mari s-o găsești deoarece, cu siguranță s-au mai confruntat și alții cu aceeași dilemă înaintea ta. Iar dacă nu ai timpul și nici dispoziția necesară să te documentezi, poți apela la un serviciu profesional de mentenanță WordPress și să scapi complet de grijile pentru problemele tehnice, concentrându-te doar pe crearea de conținut.

 

–      Disponibilitatea

 

WordPress este gratuit și cu asta am enunțat un avantaj pe care Wix de exemplu, unul din cei mai importanți competitori ai săi, nu îl are. Chiar dacă atunci când vine vorba de minimalism nimic nu se compară cu Wix, gândește-te că pentru aproape orice funcție pe care WordPress ți-o oferă pe degeaba, Wix îți bagă mâna în buzunar și este mai mult decât suficient să-ți dai seama de ce WordPress are infinit mai mulți utilizatori.

 

Citește și