Acțiunile asiatice se recuperează la viitoruri mai ferme, se retrag din randamentele SUA

0

Acțiunile asiatice și-au revenit marți din pierderile anterioare, ridicate de contractele futures din SUA mai ferme și de comentariile băncii centrale care au ca scop calmarea temerilor cu privire la creșterea randamentelor obligațiunilor și a inflației.
O retragere a randamentelor obligațiunilor din SUA a stimulat și piețele de acțiuni.

Nikkei din Japonia s-a adunat marți după-amiază cu 1,02%, în timp ce cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a fost cu 0,10% mai mare.

Cipurile chinezești au adăugat 0,03%, după ce au atins mai devreme nivelul cel mai scăzut din acest an.

Vice-guvernatorul Băncii Populare din China, Chen Yulu, a declarat pentru Yicai Global că oferta de bani a Chinei va crește doar pentru a se potrivi creșterii PIB, iar banca centrală a țării nu a văzut necesitatea unui sprijin major de stimulare în următorii cinci ani.

Contractele futures NASDAQ au revenit cu 1,1%, iar contractele futures S&P 500 cu 0,73%. Cu toate acestea, contractele futures europene au fost ușor mai mici, cu contractele futures EUROSTOXX 50 în scădere cu 0,13% și cu cele FTSE cu 0,25% mai mici.

„Bănuiesc că acesta este cel care conduce tonul mai bun în Asia”, Stephen Miller, strateg de piață pentru GSFM Funds Management, referindu-se la viitorul SUA și la observațiile bancherului central.

„Din când în când, comentariile liniștitoare venite de la oficiali – dacă oficialii PBOC, fie că funcționarii Fed Reserve, BCE sau Reserve Bank of Australia – ar putea calma piețele, dar cred că toate aceste lucruri s-ar dovedi efemere dacă randamentele obligațiunilor americane continuă să meargă mai sus, și cred că există un risc semnificativ. ”

Miller a adăugat că o reducere a randamentelor obligațiunilor Trezoreriei americane pe 10 ani a ajutat și sentimentul.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat luni că pachetul de ajutor pentru coronavirus al președintelui Joe Biden va furniza resurse suficiente pentru a alimenta o redresare economică „foarte puternică” a SUA și a menționat „există instrumente” pentru a face față inflației.

În ciuda indicațiilor pozitive, investitorii rămân în conflict cu privire la faptul dacă stimulul va ajuta creșterea globală să revină mai repede de la recesiunea COVID-19 sau să provoace supraîncălzirea celei mai mari economii din lume și să conducă la o inflație fugară.

„Șansa de a vedea mai multă inflație în economie este semnificativ crescută de acțiunile de politică monetară și de acțiunile de politică fiscală pe care le vedem în întreaga lume”, a declarat David Solomon, director executiv al Goldman Sachs, într-o conferință la Sydney prin webcast.

„Există cu siguranță un rezultat rezonabil în care inflația se accelerează mai repede decât se așteaptă oamenii și acest lucru va avea, evident, un impact asupra piețelor și volatilității.”
Sectorul tehnologic și alte companii bogat apreciate au fost extrem de sensibile la creșterea ratelor.

Acțiunile australiene au urmărit câștigurile peste noapte pe Wall Street, cu indicele principal S & P / ASX 200 urcând până la 1,04% marți. Cu toate acestea, stocurile de tehnologie australiană au scăzut pentru a șasea sesiune consecutivă, în concordanță cu colegii lor din SUA.

Indicele a redat aceste câștiguri cu doar 0,48% mai mari în tranzacționarea după-amiezii, după scăderea tehnologiei. Hang Seng din Hong Kong a avansat cu 1,4%, în timp ce KOSPI din Coreea de Sud a scăzut cu 0,74%.

Datele economice din SUA au indicat o continuă redresare, deoarece Departamentul Comerțului a declarat că stocurile angro au crescut solid în ianuarie, în ciuda creșterii vânzărilor, sugerând că investițiile în stocuri ar putea contribui din nou la creșterea în primul trimestru.

Pe Wall Street, Dow a avansat peste noapte, în timp ce Nasdaq a scăzut cu peste 2%, marcând o scădere de peste 10% de la închiderea maximă din 12 februarie și confirmând o corecție a valorii indicelui.

Media industrială Dow Jones a crescut cu 0,97%, S&P 500 a pierdut 0,54%, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 2,41%.

„Dacă ratele cresc din ce în ce mai mult, deoarece oamenii devin optimisti cu privire la aspectul creșterii economice, acest lucru susține în continuare prețurile acțiunilor”, a declarat Tom Hainlin, strateg global de investiții la Ascent Private Wealth Group din SUA Bank Wealth Management din Minneapolis.

Randamentele Trezoreriei SUA au avansat, pe măsură ce investitorii au crescut o inflație mai mare și au perspective mai optimiste pentru economia Statelor Unite, pe măsură ce aceasta iese din pandemia de coronavirus.

Pe piețele valutare, indicele dolarului s-a menținut aproape de un maxim de 3-1 / 2 luni față de rivalii săi, deoarece așteptările unei normalizări economice mai rapide din pandemia din Statele Unite au pus moneda într-un avantaj. Euro a crescut cu 0,1%, la 1.185 dolari.

Prețurile petrolului au crescut marți, ajutate de o probabilă reducere a stocurilor de țiței din Statele Unite, cel mai mare consumator de combustibil din lume.

La termen, brentul brut a crescut cu 56 de cenți, sau 0,82%, la 68,80 dolari pe baril. Futuresurile brute din SUA au fost cu 50 de cenți sau cu 0,75% mai mari, la 65,55 dolari.

Aurul a adăugat 0,4% la 1.687,66 dolari pe uncie.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și