Acțiunile asiatice se retrag în timp ce investitorii așteaptă hotărârile Rezervei Federale SUA

0

Acțiunile asiatice au scăzut miercuri, urmărind Wall Street în timp ce investitorii așteptau să vadă dacă Rezerva Federală SUA va semnaliza o cale mai rapidă spre normalizarea politicii decât se aștepta anterior.

Un indice al acțiunilor regionale, cu excepția Japoniei, a scăzut cu 0,5%, condus de scăderile din Kospi din Coreea de Sud.

Indicele Shanghai Composite a pierdut 0,3%, iar Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 0,3%.

Japonezul Nikkei 225 a fost plat până la ușor mai mic, în timp ce indicele Topix mai larg a scăzut tendința de a crește cu 0,1%.

Bursele europene ar trebui să se deschidă mai slab, cu contractele futures din regiunea Euro Stoxx 50 în scădere cu 0,1%. Futures-ul FTSE a scăzut, de asemenea, în primele tranzacții.

Piețele globale au fost doborâte în ultimele săptămâni de o rătăcire a Trezoreriei, care a văzut ca randamentul de referință a crescut la un nivel maxim de peste un an, investitorii de obligațiuni au pariat accelerând vaccinările COVID-19 și stimulentul fiscal masiv ar stimula creșterea și inflația mai rapidă decât era de așteptat, în cea mai mare economie din lume.
Volatilitatea a stârnit speculațiile asupra cărora Rezerva Federală SUA ar putea fi forțată să facă o ajustare tehnică a pârghiilor care își controlează rata de politică, dar puțini se așteaptă ca banca centrală să acționeze asupra acestei chestiuni la ședința de săptămâna aceasta, chiar dacă eliberează prognoze de creștere mai optimiste.

„Ne așteptăm ca președintele Jerome Powell să constate că FOMC are instrumentele necesare pentru a interveni dacă piața obligațiunilor devine dezordonată sau constrânge redresarea economică”, au scris analiștii de la Commonwealth Bank of Australia.

„Dar ne așteptăm ca Powell să împingă înapoi împotriva discuțiilor despre înăsprirea politicilor din cauza volumului mare de slăbire a pieței muncii … randamentele obligațiunilor americane și USD ar putea sări dacă declarația post-ședință a FOMC și declarația lui Powell nu sunt considerate suficient de hotărâte”.

Randamentele de referință ale Trezoreriei pe 10 ani au continuat să se consolideze în jur de 1,6%, ajungând la 1,6268% miercuri, în Asia. Au ajuns la 1,6420% vineri pentru prima dată din februarie anul trecut.

Un indice de urmărire a dolarului față de șase valute majore, deținut în jurul valorii de 91,90, după retragerea sa de la maximul de trei luni de 92,506, a fost atins săptămâna trecută.

Precauțiile de pe piața valutară se pot extinde pe tot parcursul săptămânii, Banca Angliei anunțându-și decizia de politică joi, iar Banca Japoniei încheie vineri o revizuire a politicii în care poate elimina treptat o țintă numerică pentru cumpărarea activelor sale.

Marți, media industrială Dow Jones a scăzut cu 0,39%, în timp ce S&P 500 a pierdut 0,16%. Nasdaq Composite a crescut cu 0,09%.

E-mini futures pentru S&P 500 a scăzut cu 0,04% miercuri.

Prețurile aurului au crescut pentru a se ridica la cel mai înalt nivel din ultimele două săptămâni, din perspectiva inflației mai mari.

Aurul spot a crescut cu aproximativ 0,3%, la 1.736,55 dolari pe uncie.

Futures-urile brute au crescut cu 33 de cenți la 68,72 dolari pe baril, iar cele brute din SUA au adăugat 40 de cenți la 65,20 dolari pe baril.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata