Acțiunile din Asia se ridică, piața obligațiunilor afectate caută stabilitatea

0

Acțiunile asiatice s-au adunat luni, în timp ce o aparență de calm a revenit pe piețele de obligațiuni după plimbarea sălbatică de săptămâna trecută, în timp ce progresul în imensul pachet de stimulare al SUA a susținut optimismul cu privire la economia globală și a ridicat prețurile petrolului.
PMI-ul oficial de fabricație din China a ratat prognozele, dar cifrele japoneze au arătat cea mai rapidă creștere din ultimii doi ani. Investitorii se bazează, de asemenea, pe știri optimiste dintr-o serie de date din SUA care urmează să apară săptămâna aceasta, inclusiv raportul privind salariile din februarie.

Sentimentul de ajutor au fost încurajate de știrile despre nou-aprobatul vaccin Johnson & Johnson COVID-19, care ar trebui să înceapă de marți.

Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu 1%, după ce a scăzut cu 3,7% vinerea trecută.

Japonezul Nikkei a adunat 2,1%, în timp ce cipurile chinezești au adăugat 0,8%.

Contractele futures NASDAQ au revenit cu 1,2%, iar contractele futures S&P 500 cu 0,8%. Futures EUROSTOXX 50 și FTSE futures ambele au crescut cu 1,0%.

Randamente la bancnotele americane de 10 ani deținute la 1,40%, de la vârful săptămânii trecute de 1,61%. Au urcat 11 puncte de bază săptămâna trecută pentru a crește cu 50 de puncte de bază față de anul de până acum.
“Legătura se mișcă vineri, încă se simte ca o pauză pentru a lua o gură de aer, mai degrabă decât un catalizator pentru o mișcare către ape mai calme”, ​​a spus Rodrigo Catril, un strateg senior la NAB.

„Participanții la piață rămân nervoși față de perspectiva unei inflații mai mari, pe măsură ce economiile încearcă să se redeschidă, ajutate de lansarea vaccinurilor, niveluri ridicate de economii, împreună cu un sprijin financiar și monetar solid”.

Analistii de la BofA au remarcat ca piata obligatiunilor a fost acum una dintre cele mai severe inregistrate, cu randamentul anualizat al pretului din obligatiunile guvernamentale americane pe 10 ani in scadere cu 29% fata de august anul trecut, cu Australia cu 19%, Marea Britanie 16% si Canada cu 10% .

Căderea se datorează mult așteptărilor unei creșteri mai rapide a SUA, deoarece Casa a aprobat pachetul de ajutor pentru coronavirus al președintelui Joe Biden, de 1,9 trilioane de dolari, trimitându-l Senatului.

Economistul american BofA, Michelle Meyer, și-a ridicat prognoza de creștere economică la 6,5% pentru acest an și la 5% pentru următorul, datorită probabilității unui pachet mai mare de stimuli, a unei știri mai bune pe frontul virusurilor și a unor date încurajatoare.

De asemenea, cazurile de infectare din SUA au scăzut cu 72% de la vârful din 12 ianuarie, iar spitalizările au urmat îndeaproape scăderea, a adăugat BofA.
Randamentele mai ridicate din SUA combinate cu trecerea generală la siguranță au ajutat indicele dolarului să revină la 90,787 de la minimul de șapte săptămâni, de 89,677.

Luni, euro a fost constant la 1,2083 dolari, comparativ cu vârful săptămânii trecute de 1,2242 dolari, în timp ce dolarul s-a menținut aproape de un maxim de șase luni pe yen la 106,60.

Monedele „mai riscante” și cele expuse la mărfuri au revenit puțin după ce au bătut la sfârșitul săptămânii trecute, iar dolarul australian și canadian a crescut și monedele de pe piața emergentă din Brazilia în Turcia arată mai stabile.

Aurul care nu cedează a înregistrat încă pierderi, după ce a atins vineri un minim de opt luni, pe drumul către cea mai proastă lună din noiembrie 2016. A fost ultima la 1.750 dolari pe uncie, chiar peste un prag de în jur de 1.716 dolari.

Prețurile petrolului și-au extins câștigurile înainte de reuniunea OPEC din această săptămână, unde oferta ar putea fi mărită. Brent a câștigat 4,8% săptămâna trecută și WTI cu 3,8%, în timp ce ambele au fost cu aproximativ 20% mai mari față de februarie în ansamblu.

Brent a crescut ultima dată cu 1,11 dolari la 65,53 dolari, în timp ce țițeiul american a crescut cu 1,04 dolari la 62,54 dolari pe baril.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata