Active irlandeze în valoare de 100 de miliarde de euro părăsesc Londra din cauza Brexitului

0

Decontarea valorilor mobiliare pentru active irlandeze în valoare de peste 100 de miliarde de euro (119 miliarde de dolari) a părăsit Londra și se îndreaptă către Uniunea Europeană, în cadrul celei mai recente ajustări pe piețe la Brexit.

Bursa paneuropeană Euronext, care gestionează bursa irlandeză, a declarat joi că a finalizat migrarea decontării valorilor mobiliare pentru 50 de companii irlandeze de la Crest din Londra la Euroclear Bank din Bruxelles, începând cu 15 martie.

Decontarea valorilor mobiliare din UE trebuie să aibă loc într-un depozitar central al valorilor mobiliare (CSD) din interiorul blocului european.
Deși transferul nu are implicații imediate pentru locurile de muncă și veniturile fiscale din Marea Britanie, este un semn suplimentar al modului în care industria serviciilor financiare este întreruptă din UE.

UE îi acordase lui Crest permisiunea temporară de a continua decontarea valorilor mobiliare irlandeze la Londra până la finalizarea migrației. Crest face parte din grupul Euroclear.

Migrația urmează schimbărilor din tranzacționarea acțiunilor în euro și a instrumentelor derivate de la Londra la blocul european, Bruxelles urmărind acum compensarea instrumentelor derivate.
„Migrația cu ridicata a decontării titlurilor de la un CSD la altul este fără precedent”, a spus Daryl Byrne, CEO al Euronext Dublin.

„Acum avem certitudine pe termen lung cu privire la infrastructura de tranzacționare și post-tranzacționare pentru piața irlandeză într-o lume post-Brexit, ceea ce asigură că Irlanda rămâne o jurisdicție atractivă pentru companiile listate și participanții la piață în anii următori”, a spus Byrne.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata