Albumul solo postum o pune în cele din urmă pe cântăreața Denise Johnson pe primul loc

0

După ce a împrumutat vocea ei uimitoare unor trupe precum Primal Scream, A Certain Ratio și New Order timp de 30 de ani, în această vară, Denise Johnson a fost aproape gata să lanseze primul ei album solo.

„A fost proiectul ei timp de câțiva ani”, spune cea mai bună prietenă Sue Langford.

„Era atât de încântată. „L-a lansat de una singură, așa că a făcut totul. A organizat producția și a ales opera de artă. A fost cu adevărat încântată, mândră, încântată”.

Apoi, la sfârșitul lunii iulie, Johnson a murit pe neașteptate. Avea 56 de ani. Omagii au decurs de la vedete precum Primal Scream, Ian Brown, Johnny Marr, Bernard Butler, Peter Hook și 808 State.

Dacă fanii lor nu îi știau numele lui Johnson, cel mai probabil îi știau vocea de la oaspeții ei și de la locurile de susținere.

Acum, albumul solo al lui Johnson iese vineri postum. Este atât o reamintire a profunzimii și forței vocii sale sufletești, cât și o modalitate potrivită de a se asigura că numele ei este în față și în centrul atenției.

„Se simte un pic ca un cadou acum că a dispărut”, spune Langford.

Johnson a fost cunoscută mai ales pentru vocea ei pe piese precum Don’t Fight It, Feel It și Free din aclamatele albume Screamadelica și Give Out But Don’t Give Up de Primal Scream.

„Vocea ei a ridicat aceste două albume dincolo de ceea ce ar fi putut fi vreodată”, spune Langford.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și