Kodak a majorat cheltuielile cu lobby-ul guvernamental în câteva luni înainte de acordarea împrumutului

Eastman Kodak Co (KODK.N) a sporit cheltuielile pentru lobby-ul guvernului Statelor Unite în lunile înainte ca administrația Trump să anunțe un împrumut de 765 de milioane de dolari către producătorul de echipamente fotografice, informații publice prezentate în cadrul emisiunii Congresului.

Compania a cheltuit 870.000 de dolari drept „cheltuieli aferente activităților de lobby” din aprilie până în iunie, conform informațiilor de lobby.

Kodak nu cheltuise anterior niciun ban în lobby, deoarece a cheltuit mai puțin de 5.000 de dolari în primul trimestru al anului 2019.

Compania a insistat că a crescut cheltuielile de lobby în timp ce explora sprijinul guvernului din cauza focarului de coronavirus.

„Odată cu debutul COVID-19, Kodak, la fel ca multe companii din toată țara, a explorat sprijin federal pentru companie și pentru lucrătorii noștri, precum și oportunități de a ajuta guvernul, la nivel de stat și federal, ca răspuns la pandemie, ” a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-o declarație prin e-mail.

„Aceasta a inclus cererea noastră pentru un împrumut federal pentru a sprijini lansarea Kodak Pharmaceuticals cu intenția de a consolida răspunsul intern la COVID-19”, a adăugat declarația.

Creșterea eforturilor de lobby din Kodak a fost semnalată mai devreme de Bloomberg. Acordul de împrumut de 765 de milioane de dolari al lui Kodak cu guvernul american pentru a produce ingrediente farmaceutice a fost suspendat vineri din cauza „recentelor acuzații de infracțiune”.

Săptămâna trecută, parlamentarii seniori au cerut autorităților de reglementare federale să investigheze tranzacțiile cu valori mobiliare făcute de companie și directorii acesteia în perioada în care au aflat că ar putea primi împrumutul.

Aceștia au menționat îngrijorări cu privire la tranzacționarea privilegiaților Kodak a declarat, marți, că investigațiile Congresului și ale Comisiei de schimb de valori mobiliare au început și ar putea afecta rezultatul împrumutului.

Compania a mai spus că se așteaptă ca volumele de vânzări și capitalul de lucru să se îmbunătățească în trimestrul curent, după ce a raportat o scădere de 31% a veniturilor trimestriale din cauza pandemiei.

Sursa: Financiarul.ro.

Comments (0)
Add Comment