La Suceava se va construi două clădiri monobloc cu profil pediatric şi boli infecţioase cu Secţie de ATI

Vineri 12 martie din anul 2021,  Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că la Suceava, Guvernul va sprijini construcţia spitalelor de copii şi de boli infecţioase, după ce a vizitat amplasamentul viitoarelor investiţii din curtea Spitalului Vechi.

În viziunea ministrului, ”Sunt proiecte ambiţioase, dar dacă nu avem ambiţii şi vise nu putem să avansăm. Sunt proiecte mari, importante, dar eu cred că aşteptarea societăţii este ca acestea să se regăsească şi pot să spun că Guvernul va acorda o atenţie sporită pentru aceste investiţii. Ele sunt necesare. (…) Guvernul va aproba în perioada următoare Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă unde, la fel, vor fi posibilităţi de finanţare. (…) Încercăm şi vom găsi soluţii pentru aceste proiecte care sunt necesare pentru Suceava”, a spus Cseke Attila.

În contextul siguranţei sănătăţii, ideea construirii şi dotării a două clădiri monobloc cu profil pediatric şi boli infecţioase cu Secţie de ATI a fost a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, care a declarat că aceste investiţii sunt ”imperios necesare” în contextul pandemic actual.

În acest sens, la Suceava, spitalul de copii ar urma să aibă 412 paturi, iar cel de boli infecţioase 90 de paturi, dintre care 70 pentru adulţi, zece pentru copii şi zece paturi ATI.

Sursa: News24.ro.

Comments (0)
Add Comment