Diabetul se numără printre cele mai des întâlnite afecțiuni, iar această boală include două tipuri: tipul I și tipul II.
Specialiștii susțin că persoanele care consumă cantități foarte mari de băuturi îndulcite au un risc mai crescut cu circa 18% de a face diabet de tip II, față de persoanele care le evită.
Înainte de a vorbi despre băuturi, trebuie să ții cont și de faptul că o alimentație echilibrată contribuie la sănătatea ta. De aceea, este necesar să consumi mai multe fructe, legume și cereale și de asemenea, nu trebuie să faci nici un exces, dar și să te odihnești îndeajuns zilnic.
Cercetătorii trag un semnal de alarmă vis-a-vis de faptul că organismul nostru simte diferența dintre a mânca un măr și a bea un suc îndulcit. Persoanele care consumă băuturi îndulcite artificial au un risc cu 18% mai mare de a face diabet de tip II.
În afară de acest aspect, aspartamul este unul dintre cei mai întâlniți îndulcitori artificiali, iar acesta se poate regăsi într-o multitudine de alimente, iar aici ne putem referi la sucuri acidulate, dulciuri, cereale, vitamine și chiar medicamente. Dacă pe o perioadă îndelungată de timp vei consuma alimente ce conțin aspartam, vei avea anumite simptome neplăcute, printre care dureri de cap sau amețeli.
Un sfat din partea specialiștilor este să excludem din alimentația noastră sucurile îndulcite și să le înlocuim cu apă, cafea sau chiar ceai neîndulcit. Acest obicei poate să reducă riscul de diabet tip II de la 2 la 10%. De asemenea, foarte mulți oameni se mai confruntă și cu dependența de zahăr. Zahărul se numără printre cele mai nocive ingrediente, iar cu timpul poate provoca dependență.
Sursa: elle.ro
Sursa foto: pixabay.com
Sursa – Glow Magazin.