Cântăreața australiană a imnului feminist „I Am Woman”, Helen Reddy a murit

0

Helen Reddy, cântăreața australiană din spatele imnului feminist I Am Woman, a murit la vârsta de 78 de ani.

Reddy a murit marți la Los Angeles, a declarat familia ei într-un comunicat pe Facebook.

Copiii ei Traci Donat și Jordan Sommers au descris-o ca fiind o „mamă minunată, bunică și o femeie cu adevărat redutabilă”.

„Inimile noastre sunt rupte. Dar ne mângâiem știind că vocea ei va trăi pentru totdeauna.”

Reddy, care a avut boala Addison și a fost diagnosticată cu demență în 2015, și-a petrecut ultimii ani din viață într-o casă de îngrijire a celebrităților din Los Angeles.

Ea a avut o serie de hituri pop-rock în anii 1970, dar este cunoscută mai ales pentru imnul din 1972 I Am Woman – care a devenit proeminent în mișcarea de eliberare a femeilor.

A reușit să vândă milioane de exemplare în întreaga lume, făcând din Reddy cea mai vândută artistă feminină la nivel mondial timp de doi ani consecutivi.

În colectarea premiului Grammy din 1973 pentru cea mai bună vocalistă feminină, Reddy a mulțumit „Domnului pentru că face tot posibilul”.

Succes realizat de sine

Născută la Melbourne în 1941, Reddy a crescut într-o familie de showbiz cu părinți de actor și a jucat în mod regulat în copilărie.

După ce a câștigat un concurs de talente în Australia, biletul pentru premii a dus-o la New York în anii 1960, unde a făcut o audiție pentru un contract de înregistrare.

Această oportunitate a căzut, dar soprana a decis să rămână în SUA, semnând ulterior cu Capitol Records.

Primul ei hit, „Nu știu cum să-l iubesc”, a fost urmat de o succesiune de altele, printre care „Crazy Love”, „Delta Dawn” și „Angie Baby”.

Dar a fost cel de-al doilea hit al ei, I Am Woman, care a catapultat-o ​​spre faima internațională și a devenit o piesă definitorie pentru o generație de femei.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și