Care sunt avantajele nașterii naturale

0

Nașterea naturală este o modalitate mult mai puțin agresivă de a naște, corpul se poate reface mai ușor decât după o operație de cezariană.

Nașterea naturală este una normală, corpul știind ce are de făcut și este benefică atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Uite câteva dintre avantajele nașterii naturale:

1. Nașterea naturală reprezintă un proces fiziologic

În timpul nașterii, corpul eliberează un șir de hormoni care declanșează travaliul și după nașterea. De asemenea, se produc și endorfine, care înlătură durerea. Este esențial să îți asculți corpul, să ții cont de nevoile sale. Acesta îți transmite mesajele care contribuie la o naștere naturală normală.

2. Naști în timpul de care ai nevoie

Nașterea naturală te lasă să îți formezi un ritm propriu pentru a aduce bebelușul pe lume. Femeia trebuie să fie lăsată să elimine copilul atunci când corpul ei este gata și nu atunci când vrea personalul medical. Femeia nu trebuie să fie grăbită, cu toate că travaliul poate dura mai mult.

3. Copilul se poate adapta mai bine la mediul extern

Copiii care vin pe lume pe cale naturală trecând prin canalul nașterii sunt mai pregătiți pentru viața din exterior. Dacă un copil este scos deodată din mediul în care a fost învățat, fără să se poată acomoda trecând prin toate etapele, va putea fi traumatizat. Copiii care se nasc pe cale naturală sunt mai activi și receptivi, au sistemul imunitar mai puternic și un risc mai redus de îmbolnăviri.

4. Contactul imediat cu bebelușul

Pe întreaga durată a sarcinii s-a format o legătură afectivă foarte mare între mamă și copil. Pentru nou-născuți contează foarte mult ca după naștere să existe acel contact imediat cu mama, ceea ce oferă acea siguranță afectivă și îl ajută să se adapteze mai ușor la noile condiții de viață.

5. O recuperare mai rapidă

După nașterea naturală, recuperarea este mult mai rapidă decât după cezariană unde pot exista și efectele adverse ale anesteziei epidurale, hemoragii, infecții postpartum, vindecarea plăgii și alte complicații de acest tip. Recuperarea la nașterea naturală este de aproximativ 3-4 zile, comparativ cu cezariana care este de circa două săptămâni sau poate mai bine.

6. Alăptarea la sân este mult mai ușor de realizat

Bebelușii care nu au avut contact cu medicamente adminsitrate mamei pentru durere sunt mai energici, se adaptează mai ușor și trag mai mult către primul supt.

7. Reduce riscul instalării depresiei postpartum

Studiile în acest domeniu au arătat faptul că nașterea naturală previne apariția depresiei postpartum grație faptului că, mama și copilul pot interacționa imediat, ducând la sentimente pozitive.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și