Casa de modă Roberto Cavalli, cumpărată de un magnat imobiliar din Emiratele Arabe Unite

0

CEO-ul gigantului imobiliar Damac Properties din Emiratele Arabe Unite, Hussein Sajwani, a achiziţionat joi casa de modă italiană Roberto Cavalli, a anunţat grupul său din Dubai, fără să precizeze suma cu care a fost încheiată această tranzacţie, informează AFP.

Cunoscut pentru proiectele sale luxoase, Damac Properties este unul dintre cei mai importanţi actori din sectorul imobiliar din Orientul Mijlociu şi a construit, printre altele, Trump International Golf Club, inaugurat la Dubai în februarie 2017, la doar trei luni după victoria obţinută de Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane.

„Hussein Sajwani a cumpărat prin intermediul societăţii sale de investiţii private Vision Investments grupul de modă italian Roberto Cavalli”, a anunţat într-un comunicat grupul Dico, care reuneşte toate companiile deţinute de acest om de afaceri.

„Cumpărarea mărcii florentine a fost finalizată pe 28 noiembrie”, a precizat grupul, adăugând că operaţiunea se înscrie în „evoluţia unui parteneriat care a fost semnat în 2017 între casa de modă şi Dico”.

Marca Roberto Cavalli va fi utilizată în special pentru a crea „interioarele unor hoteluri de lux”, precizează acelaşi comunicat.

„Suntem entuziasmaţi de ideea de a continua incredibila moştenire a mărcii Roberto Cavalli. Marca se înscrie în concepţia noastră despre lux”, a declarat Hussein Sajwani, citat în comunicat.

Averea lui a fost estimată de revista americană Forbes la 1,9 miliarde de dolari.

Aceasta este prima investiţie în industria haute-couture realizată de Dico, a precizat acelaşi grup imobiliar.

Marca Roberto Cavalli a trecut cu regularitate prin crize financiare în ultimii ani.

În octombrie, Tribunalul din Milano a aprobat acordul de restructurare a datoriilor grupului faţă de creditorii săi, deschizând astfel calea spre achiziţionarea casei Roberto Cavalli de către Hussein Sajwani.

Potrivit presei italiene, grupul Dico prevede un plan de relansare de 160 de milioane de euro, din care aproximativ 100 de milioane de euro vor fi alocaţi pentru rambursarea datoriilor către creditori, iar restul de 60 de milioane de euro vor fi utilizaţi pentru a asigura creşterea capitalului companiei.

 

Sursa foto: verdict.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și