Ce avantaje ai daca-ti faci mobila in regim propriu

0

Mobilierul modern este astazi complet diferit de elementele de mobilier de odinioara. Acest lucru aduce avantaje, atat la nivel de consumuri, cat si la nivel de utilitate. De-a lungul timpului, ne-am obisnuit sa cumparam mobilierul sau sa il comandam dupa dimensiuni, insa, prezentul ne aduce posibilitatea de a ni-l realiza singuri, in regie proprie. Daca te intrebi de ce ti-ai realiza propriul mobilier si care sunt avantajele acestei activitati, afli totul in cele ce urmeaza.

Mobilierul realizat in regie proprie este mai ieftin

Desi, de cele mai multe ori, poti avea senzatia ca mobilierul cumparat este mai ieftin, in realitate in pretul de achizitie intra o multitudine de lucruri. Materialele, manopera, numarul de ore de functionare a utilajelor. Fiecare dintre aceste detalii conteaza si cantaresc destul de mult la stabilirea pretului de vanzare. Din acest motiv, realizarea mobilierului in regie proprie este mai avantajoasa ca pret tocmai pentru ca la un nivel micro costurile sunt mult mai reduse. Poti cumpara un fierastrau stationar de pe site-ul Mathaus pentru a asigura linia de taiere. De asemenea, poti achizitiona, de pe acelasi site, si alte lucruri de care ai nevoie pentru a-ti construi un atelier potrivit lucrarilor tale de tamplarie. 

Flexul, masina de realizare si finisare a cantului sau CNC-ul, atunci cand vei considera ca ai nevoie de acesta, reprezinta ustensile care te vor ajuta sa iti creezi propria linie de mobilier, cu mult mai ieftin decat cel cumparat.

Mobilierul realizat in regie proprie este personalizat

Este lesne de inteles faptul ca, atunci cand iti creezi propriul mobilier, acesta va respecta intocmai cerintele tale. Tot ce va trebui sa ai in prima faza este ideea sau proiectul a ceea ce vrei sa realizezi, pentru ca, mai apoi, cu sculele potrivite, sa te poti apuca de lucru.

Fireste, insa, s-ar putea sa fie nevoie sa exersezi pentru o buna perioada pana sa reusesti sa insufli lemnului exact acele caracteristici de care ai nevoie pentru mobilierul tau. Cu siguranta, insa, rezultatul iti va fi pe plac tocmai pentru ca este realizat de catre tine.

Mobilierul realizat de tine este mai rezistent

Producatorii de mobilier se asigura intotdeauna ca produsele lor sunt potrivite pentru utilizare si ca respecta standardele de calitate si rezistenta. Totusi, atunci cand lucrezi in regie proprie, inclini sa acorzi o mai mare importanta realizarii produsului finit, tocmai pentru ca vrei ca acesta sa iasa cat mai bine. De aceea, poate ca vei folosi mai mult clei, sau un placaj mai rezistent pentru a asigura rigiditatea sau poate ca vei fixa mai bine balamalele fata de produsul pe care l-ai putea primi dintr-un magazin. 

Mobilierul realizat de tine inseamna un proiect DIY

Unii dintre noi putem avea pasiuni care implica proiecte de tipul DIY (do it yourself), iar prelucrarea lemnului este cel mai bun exemplu. Astfel, daca esti pasionat de acest tip de lucrari, placerea de a lucra va fi cu atat mai mare cu cat vei vedea si rezultatele. Proiectele personale sunt adesea facute cu pasiune, iar aceasta este vizibila in fiecare imbinare, cu fiecare surub montat. Din acest motiv, poate fi cu mult mai avantajos sa iti creezi singur mobilierul, tocmai pentru ca acesta poate fi succesul care iti incununeaza munca.

 

Realizarea mobilei nu este, in mod cert, cea mai simpla indeletnicire, insa, cumva, ea iti va oferi satisfactia de a modela, de a crea si de a da „viata” unor produse aparent banale. Daca esti pasionat de acest domeniu sau daca pur si simplu vrei doar sa creezi singur mobilierul casei tale, atunci, in mod cert, alegerea de a lucra in regie proprie este cea mai potrivita. Ea iti ofera un amalgam de avantaje amestecate si cu un strop de mandrie personala. 

Citește și