Ce este Airsoft si cine poate incerca acest sport

0

Airsoft a devenit tot mai popular in randul tinerilor, la fel ca si Paintball-ul. Ambele sporturi simuleaza un conflict cu tenta militara, dar intr-un cadru bine organizat. In acest fel toti participantii sunt in siguranta pe toata durata competitiei.

La fel ca si celelalte sporturi, Airsport-ul se bazeaza cele mai mult pe fairplay intre jucatori. Replicile de arme utilizate nu pot rani oponentii dintr-un joc de airsoft deoarece se folosesc bile ce nu lasa urme vizibile. Este foarte important ca fiecare jucator sa joace corect si sa cunoasca regulile de joc inainte de a iesi pe terenul de joaca.

Echipament si munitie in Airsoft

Acest sport a devenit foarte popular in intreaga lume, iar firmele produc replici de arme airsoft care seamana foarte mult cu armele reaele. In urma cu mai multi ani munitia era formata din bile de plastic care au fost standardizate in prezent ca bile de 6mm si 8 mm. In prezent sunt utilizate si replici fidele de arme pe baza de gaz sau cu propulsie a bilelor, care s-a transformat in principalul mod de propulsie a bilelor.

Pentru a juca Airsoft este nevoie sa ai un echipament corespunzator pentru protectie. Pe langa arma din dotare, orice jucator trebuie sa foloseasca un echipament minim necesar de protectie ce va include: masca de protectie, ochelari pentru protectia ochilor si, optional un costum adecvat pentru teren accidentat. Este foarte importanta protejarea fetei deoarece este o parte a corpului foarte sensibila si pot aparea rani mai grave daca bila te loveste in fata.

Practicarea airsoft-ului

Pentru a practica acest sport este nevoie de minim 2 persoane. De regula se organizeaza grupari de minim 4-5 persoane fiecare cu echipament adecvat care simuleaza un conflict intr-o locatie special amenajata. Jocul se practica doar in spatiu privat, departe de accesul publicului pentru a nu pune in pericol persoane echipate necorespunzator. De asemenea, in Romania, legea interzice afisarea replicilor de arme airsoft in public.

La fel ca in alte tari, poti face parte din cluburi sau grupari de airsoft care practica acest sport recreational si ca hobby. Sunt foarte importante regulile de siguranta obligatorii. Daca esti incepator in acest sport, este indicat sa te alaturi unui grup mai mare de persoane cu experienta pentru a invata cum se practica corect acest sport.

Replici de arme airsoft

Detinerea unei replici de arme airsoft nu presupune si obtinerea unui permis de port arma. Legea permite achizitionarea/detinerea unei replici de arma de catre persoane majore, peste 18 ani. Afisarea in public cu o replica de arma adevarata este interzisa. Se pot utiliza doar in spatiile private special create pentru jocul de airsoft pentru a nu pune in pericol siguranta celor din jur.

Daca si tu vrei sa incerci acest sport, atunci echipeaza-te corespunzator de la nrg.ro si pregateste-te de cea mai tare aventura.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata