Ce este un domeniu web și de ce afacerile online au nevoie de acesta?

0

Indiferent din ce perspectivă am alege să privim lucrurile, cert este faptul că comerțul electronic a devenit practic o parte integrată din viața noastră de zi cu zi. Rareori trece câte o zi în care nu cumpăram lucruri de pe Internet, pentru că absolut totul este mult mai simplu și mai confortabil pe această cale. Potențialul pe care mediul online îl are astăzi în ceea ce privește comerțul este unul dintre factorii care determină din ce în ce mai mulți oameni să lanseze afaceri pe Internet, sperând într-un succes neașteptat  și cât mai rapid. Pentru a exista însă pe Internet, o afacere sau altfel spus, un site are nevoie de câteva servicii absolut indispensabile, printre care se număra și serviciile de înregistrare domenii sau mai simplu  spus domeniile web.

Existența unui site pe Internet în forma în care o știm cu toții este strict dependentă de existența unui serviciu de înregistrare domenii, dar și al unuia de web hosting. Fără ca acestea să existe în prealabil, nu am putea vorbi despre site-uri disponibile pentru utilizatori. Iată așadar câteva detalii importante despre celebrele domenii pe care ar trebui să le știi înainte de a lansa o afacere pe Internet!

            Domeniul web, identitatea unei afaceri online

Ceea ce numim domeniu web sau nume de domeniu reprezintă de facto adresa web a site-ului unui magazin. Din acest motiv, este recomandat ca alegerea unui nume de domeniu să se facă într-un mod cât se poate de responsabil și serios. Un nume de domeniu ales la întâmplare este o decizie ce te poate costa destul de scump, dacă numele de domeniu ales nu inspiră suficientă încredere utilizatorilor. Practic ar trebui să privești numele de domeniu ca pe o parte importantă din identitatea business-ului tău online.

Un domeniu web bine ales poate influența succesul sau insuccesul unei afaceri online

De multe ori, alegerea unui nume de domeniu este un proces tratat cu superficialitate, astfel că în timp, administratorii de afaceri online realizează faptul că alegerea pe care au făcut-o nu este una tocmai inspirată. Deși poate părea greu de crezut, un simplu nume de domeniu (adresa web), poate avea un impact major asupra modului în care o afacere evoluează în timp. Un nume de domeniu bine ales, poate deveni cu ușurință un veritabil brand în timp, acesta fiind și motivul pentru care alegerea ar trebui să se facă cu atenție sporită. Mai precis, este recomandat ca numele de domeniu ales, să reflecte cât mai bine activitatea companiei.

Unde înregistrezi un nume de domeniu?

Înregistrarea unui nume de domeniu se poate face cu ușurință în cadrul unor companii de profil, așa cum este de exemplu Găzduire.ro. În cadrul acesteia poți găsi o gamă largă de servicii de înregistrare domenii și găzduire web, astfel încât să poți da startul unei afaceri online de succes încă de la lansare. Funcționalitatea unui site este influențată semnificativ de calitatea serviciilor web pe care le alegi, de aceea îți recomandăm să nu faci niciodată rabat de la calitate atunci când vine vorba despre investițiile în propria afacere online.

Citește și