Ce nu trebuie sa faci daca ai fost inselat/inselata

0

Este posibil sa treci printr-o despartire sau mai multe de-a lungul vietii. Daca partenerul ti-a fost infidel, te va face sa suferi si sa treci printr-o perioada in care nu vei avea cea mai buna stare si este posibil sa iei niste decizii care iti vor afecta viata pe viitor. Experienta este foarte dureroasa daca a fost o relatie bazata pe iubire si totul s-a sfarsit din cauza inselarii increderii.

Pentru a evita anumite greseli dupa ce ai fost inselat si sa te vindeci mai repede, iti vom face cateva recomandari.

Nu te razbuna pe fostul partener

Chiar daca simti ca merita sa te razbuni si sa il faci si pe el sa sufere la fel de mult ca tine, este mai bine sa nu apelezi la actiui razbunatoare. Acestea nu te fac mai fericit si nici nu au un rezultat benefic pe termen scurt de timp. De cele mai multe ori apelam la razbunare din impuls si pe urma regretam acest lucru. Cand esti blocat in postura de victima si persoana tradata, va fi dificil sa te vindeci. Razbunarea ofera o placere de moment, iar pe termen lung nu poate decat sa agraveze lucrurile.

Nu face pe victima

Este bine sa nu te victimizezi crezand ca nu ai meritat sa te insele deoarece ai facut totul pentru aceasta relatie. Suntem oameni, asa ca e posibil ca uneori sa mai gresim, chiar daca nu o facem intentionat. Evita sa joci rolul victimei deoarece nu te va ajuta sa iesi din aceasta stare rea. Vei ajunge doar sa te simti mai rau si sa inrautatesti situatia.

Nu implica copiii in certurile voastre

Daca in urma acestei relatii au rezultat si copii, atunci nu incerca sa ii folosesti sau sa ii implici pentru a te razbuna pe partener. Este indicat sa ii tii cat mai departe de energia negativa care se invarte in jurul vostru fiindca ei pot suferi si mai mult din cauza nefericii voastre. Orice problema trebuie sa ramana intre parteneri, fara a pune copiii in situatia de a fi obligati sa aleaga intre parinti. Discutati cu copiii, prezentati-le situatia si gasiti impreuna solutii care va vor ajuta sa depasiti mai usor aceasta perioada.

Nu ignora aceste intamplari

Nu rezolvi problema daca ignori faptul ca partenerul de viata te-a inselat. Infidelitatea este o slabiciune intr-o relatie si o ruptura aproape definitiva. Oricat ai incerca sa arati ca nu iti pasa, vei ajunge in postura in care o sansa si va repeta aceeasi greseala. Exista si exceptii cand relatiile raman stabile chiar si dupa o infidelitate, dar este aproape imposibil sa iti mai recastige increderea.

Nu te neglija dupa despartire

Trauma cauzata de infidelitatea partenerului te poate face sa renunti la a mai avea grija de aspectul tau si de lucrurile care te fac fericit. Aceste lucruri afecteaza mintea si corpul asa ca este important sa previi efectele negative si sa ai grija de tine deoarece viata merge inainte si oricand poti intalni persoana potrivita care iti insenineaza fiecare zi din viata.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și