Cele mai frecvente greșeli în amenajarea locuinței și cum să le eviți!

0

Amenajarea unei locuințe nu este un lucru ușor, însă poți avea o casă primitoare, în trend, cu design modern, dacă urmezi câteva sfaturi simple și practice cu privire la alegerea celor mai potrivite piese de mobilier pentru casa ta.

Atunci când ești în căutarea unor idei de design pentru amenajarea casei tale, trebuie să începi prin a alege stilul pe care vrei să îl urmezi. Este important ca designul să fie unitar, iar piesele de mobilier să se potrivească între ele.

Dacă alegi o mobilă de living deosebită, optează pentru o canapea clasică, iar dacă pereții sunt foarte încărcați, nu alege un covor extravagant. În zona de dining, dacă masa pe care ai ales-o are un design aparte, scaunele ar trebui să fie cât mai simple. 

Atunci când alegeți scaunele pentru masa de dining, părerile pot fi împărțite. De obicei, femeile preferă stofa, în timp ce bărbații preferă un scaun de piele, pentru că, spun cercetătorii, îl asociază cu scaunul de la mașină. Ciudat, dar gusturile… nu se discută!

Alegerea neinspirată a unui mobilier, combinarea prea multor stiluri, lipsa factorului unitar sau asortarea în exces a pieselor de mobilier pot fi greșeli care să nu îți aducă rezultatul dorit. Acestea sunt doar unele dintre cele mai frecvente greșeli care se fac în amenajarea casei și pe care ar trebui să le eviți, atunci când începi să decorezi un apartament.

Știi care sunt cele mai frecvente greșeli în amenajarea locuinței?

Achiziționarea de mobilier fără măsurători

Nu cumpăra mobilă fără să măsori în prealabil spațiul de care dispui. Chiar dacă, în showroom, ți se pare că mobilierul se încadrează perfect în locuința ta, există posibilitatea să fie prea mare, prea mic sau nepotrivit casei tale.

Prea multe obiecte care ies în evidență

Dacă ai ales o canapea îndrăzneață, într-o culoare puternică, las-o să fie piesa centrală a livingului tau. Alege mobilă modernă și deosebită, dar într-o singură culoare, iar detaliile de design în culori neutre, dar asortate unitar.

Asortarea în exces

Atunci când începi să îți amenajezi apartamentul, alege o paletă de culori și integreaz-o în designul casei tale. Nu alege o singură culoare și nu asorta totul, ci optează pentru pete de culoare, pentru detalii ieșite din comun, pentru obiecte decorative speciale. Dă personalitate casei tale!

Combinarea mai multor stiluri decorative

Dacă optezi pentru stilul modern, nu adăuga detalii tradiționale, s-ar putea să nu își găsească locul. Dacă ești genul vintage, atunci decorează casa boho-chic, însă nu adăuga detalii foarte moderne, contemporane, pentru a păstra farmecul stilului. Dacă îți place stilul industrial, nu îl combina cu stilul scandinav, care este foarte elegant. Alege un stil care să te definească.

Spațiile prea încărcate

Mobilierul pe care îl alegi trebuie să fie și frumos, și practic. Este important să dispui de suficient spațiu de depozitare, însă este la fel de important să nu exagerezi. Nu încărca livingul cu prea multe piese de mobilier și optează, mai degrabă, pentru mobilier multifuncțional. De exemplu, poți opta pentru un taburet pe care să îl folosești și pe post de măsuță sau pentru o măsuță de cafea pe care s-o folosești pe post de suport pentru un ghivechi cu flori sau o decorațiune, atunci când nu ai nevoie de ea.

Nu pui preț pe calitate

Pentru a te bucura mult timp de mobilierul achiziționat, alege piese de calitate, cu finisaje superioare, care vor rezista și vor arăta bine și de-a lungul timpului. Raportul preț-calitate trebuie să fie unul echitabil. Chiar dacă prețul mobilierului de calitate este unul mai ridicat, trebuie să ai în vedere faptul că lucrurile de calitate inferioară se vor uza mai repede și atrag cheltuieli în plus.

Nu îți pui amprenta

Testează diferite combinații de piese, accesorii, perne, draperii și tablouri. Asortează-le așa cum îți place și adaptează casa stilului tău și nevoilor tale. Pune-ți amprenta și creează acel spațiu perfect, căruia îi spui “acasă”.

Statisticile spun că ai 7 secunde pentru a face o primă impresie bună, așadar evită aceste greșeli atunci când te ocupi de amenajarea locuinței tale și impresionează-i pe cei care îți trec pragul cu o casă modernă și impecabilă!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata