Clive Myrie va fi noua gazdă a emisiunii Mastermind de pe BBC

0

Jurnalistul BBC Clive Myrie a fost desemnat noua gazdă a emisiunii de teste Mastermind, în locul lui John Humphrys, care a renunțat după 18 ani. Myrie va fi a cincea gazdă a chestionarului BBC Two, care marchează 50 de ani la anul.

„Este o responsabilitate destul de mare pentru mine, dar tot ce pot face este să aduc un pic din propria mea personalitate la ceea ce este un format întemeiat”, a spus el. El va continua să prezinte programe precum Știrile BBC la Șase și Zece.

„Această latură a mea este încă foarte bine întipărită în mine, dar este bine să pot fi eliberat din când în când, atunci când fac Mastermind”, a adăugat el.

Myrie a câștigat recent două premii de jurnalism Royal Television Society – pentru prezentatorul de rețea al anului și jurnalistul de televiziune al anului.

Pe lângă faptul că este un cititor de știri, el este cunoscut pentru munca sa de corespondent străin și a condus recent o serie de rapoarte apreciate din spitale care se ocupă de pandemia Covid.

Luni, el a spus că a crezut că producătorii i-au oferit slujba Mastermind după ce i-au văzut partea mai destinsă în publicația BBC News Channel.

„Nu-mi pot imagina că m-ar fi ales să prezint emisiunea Mastermind dacă mă vedeau doar într-o tabără de refugiați din Yemen”, a spus el.

„Cred că au observat acea altă latură a personalității mele”.

Într-un comunicat, Kate Phillips, directorul de divertisment al BBC, a declarat:

„Clive va fi o gazdă superbă, spirituală, înțeleaptă și cu un simț al umorului bine dezvoltat, este un interogator desăvârșit care înțelege și frica implicată atunci când se confruntă cu o serie de întrebări, fiind în același timp în centrul atentiei.”

Myrie a spus că ar putea schimba „lucruri mici” în noul său program, dar a adăugat:

„Formatul fundamental, structura de bază – scaunul, lumina reflectoarelor asupra individului care se ocupă de acest lucru – va rămâne la fel. Poți să te distrezi puțin mai mult în seria celebrităților, de exemplu. Poate că acolo este puțin mai multă libertate.”

El va începe filmările în iulie, iar spectacolul va reveni pe ecrane mai târziu în acest an. Ultimele episoade ale lui Humphrys vor fi difuzate luna viitoare.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata