Covasna: Impozitul pe maşini la cota maximă din 2020, la Sfântu Gheorghe

0

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, joi, majorarea la nivel maxim a impozitului pe mijloacele de transport deţinute de persoanele fizice şi juridice, începând de anul viitor, măsura urmând să susţină proiectele autorităţilor locale de amenajare de noi locuri de parcare pe teritoriul municipiului.

Potrivit hotărârii adoptate de consilierii locali, impozitul pe clădirile deţinute de persoanele fizice va fi redus la minimum prevăzut de lege, prin urmare va scădea faţă de anul 2019, iar în cazul persoanelor juridice va fi menţinut la nivelul acestui an.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că decizia de majorare a impozitelor pe autovehicule a fost luată ca urmare a creşterii numărului de maşini.

„Am decis să impunem cota maximă prevăzută de Codul Fiscal pentru că ne inundă maşinile”, a declarat aceasta.

Primarul Antal Arpad a adăugat că multe alte oraşe au luat decizia de a majora taxele şi impozitele locale pentru a acoperi deficitul bugetar, însă în Sfântu Gheorghe scopul este de a completa fondurile necesare realizării de noi locuri de parcare.

„Noi nu creştem impozitul pe mijloacele de transport pentru a completa găurile din buget, ci cu un scop concret: dorim să creştem numărul locurilor de parcare anul viitor. Săptămâna trecută am reuşit să luăm în posesie un teren din vecinătatea cinematografului Arta şi o să creştem numărul locurilor de parcare. Dar e o solicitare mare de locuri de parcare, e nevoie de noi locuri de parcare, iar aceasta presupune o cheltuială destul de semnificativă”, a spus primarul Antal Arpad.

În cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu 75%, iar în cazul unui ataş, impozitul pe mijlocul de transport va fi de 50% din impozitul pentru motocicletele respective.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și