Credit Suisse, aflat sub control reglementar, anulează administrarea activelor

0

Credit Suisse se confruntă cu o serie de investigații de reglementare cu privire la relațiile sale cu Greensill Capital, a declarat joi banca elvețiană, în timp ce a anunțat o revizuire a brațului său de administrare a activelor în urma scandalului.

În raportul său anual, creditorul a declarat că autoritatea de reglementare elvețiană FINMA este un supraveghetor care se ocupă de această chestiune și o revizuiește în legătură cu amortizorul „Pilonului 2” al băncii – un grup de bănci de capital trebuie să se asigure că pot rezista riscurilor.

Joi, separat de această chestiune, Credit Suisse l-a numit pe Ulrich Koerner drept noul său șef de administrare al activelor și a declarat că va separa unitatea în propria divizie.

Banca și brațul său de gestionare a activelor, care face parte în prezent din divizia internațională de avere condusă de Philipp Wehle, este în pericol din cauza prăbușirii a aproximativ 10 miliarde de dolari din fonduri legate de finanțatorul britanic al lanțului de aprovizionare Greensill, făcând presiuni asupra directorului executiv Thomas Gottstein, care a spus marți, el examina structura și poziția internă a unității.

A doua cea mai mare bancă din Elveția a declarat că numirea lui Koerner va intra în vigoare de la 1 aprilie, când va intra în vigoare și noua sa structură. Actualul șef de gestionare al activelor, Eric Varvel, care este, de asemenea, președinte al băncii de investiții a Credit Suisse și șef al holdingului SUA, se va concentra pe celelalte roluri ale sale, a adăugat acesta.

„Ulrich Körner este o completare excelentă pentru echipa noastră de conducere, consolidându-și valorile și cultura performanței”, a spus Gottstein într-un comunicat.

„Ueli este un lider puternic și un gânditor strategic, cu o capacitate dovedită în dezvoltarea afacerilor și o creștere profitabilă în gestionarea activelor, precum și în transformarea afacerii.”

Trei angajați din conducerea de active care au contribuit la supravegherea fondurilor Greensill, inclusiv șeful afacerilor europene, din Orientul Mijlociu și Africa, au renunțat temporar.

Raportul anual al băncii a arătat că plata și acordarea de bonusuri pentru un număr de angajați superiori implicați în aceste chestiuni, „până la inclusiv membrii Comitetului executiv”, au fost suspendate deocamdată.

Sursa: News24.ro.

Citește și