„Creșterea salariilor pentru bolnavi” pentru a reduce sănătatea virusului și riscurile economice

0

Noua cercetare sugerează o remunerare legală a bolnavilor, iar schema de constrângere trebuie extinsă în mod flexibil.

Dacă faceți acest lucru, s-ar putea gestiona mai bine un compromis „brut” între vieți și mijloace de trai pe măsură ce economia britanică se redeschide.

Acestea sunt două dintre recomandările dintr-un nou raport al Royal Society.

Acesta spune că datele economice și de sănătate ar trebui combinate pentru a produce cel mai bun rezultat economic la cea mai mică pierdere de viață.

Guvernul spune că a protejat deja 9,6 milioane de locuri de muncă.

Raportul profesorilor Sir Tim Besley și Sir Nicholas Stern avertizează că o ușurare bruscă și prematură a restricțiilor ar duce la un al doilea val de infecții care ar însemna atât un număr mai mare de decese, cât și, în cele din urmă, un impact mai mare asupra economiei.

Concediu flexibil

Raportul este publicat la o zi după ce datele au arătat că Marea Britanie a suferit cel mai mare impact economic al celor mai bogate națiuni din lume între aprilie și iunie, în timp ce a suferit și cel mai mare număr de decese în exces până în prezent în Europa.

Acesta susține că, întrucât schema de forță – care a susținut salariile a 9,6 milioane de lucrători – este eliminată treptat, salariile medicale obișnuite de 95,85 lire sterline pe săptămână reprezintă un dezaccent major pentru lucrătorii care se auto-izolează.

La rândul său, acest lucru face aproape imposibilă implementarea cu succes a schemei de urmărire și izolare.

O revizuire a politicii de salarizare a bolnavilor, precum și extinderea unei scheme de flexibilitate mai flexibile ar contribui la atenuarea riscurilor economice și pentru sănătate.

Ajutor „vizat”

Raportul susține că foaia de eliminare a schemei actuale din toate sectoarele până în octombrie nu este suficient de sensibilă la riscurile unei a doua valuri de infecții.

„Cred că schema de furie în forma sa actuală va trebui să fie modificată aproape sigur pentru a fi mai direcționată către ocupații care nu se pot relua nicăieri aproape de nivelul lor normal de activitate”, a spus Sir Tim Besley, profesor de economie la Londra.

Școala de economie și coautor al raportului.

„Dacă li se cere oamenilor să se auto-izoleze, trebuie să fie protejați împotriva consecințelor economice ale acestora”.

Profesorii Stern și Besley recomandă, de asemenea, reducerea la minimum a rotirii personalului între diferite schimburi și introducerea testării subvenționate la locul de muncă – în special în sectoarele în care contactul strâns este greu de evitat.

Sursa: News24.ro.

Citește și