Criminalul lui John Lennon spune că îi pare rău pentru „actul disprețuitor”

0

Mark Chapman, omul care l-a ucis pe John Lennon, și-a cerut scuze față de văduva regretatului Beatle, Yoko Ono, la 40 de ani de la moartea sa.

Chapman l-a împușcat pe Lennon de patru ori în fața apartamentului său din New York Manhattan, în timp ce Ono privea, în 1980.

El a fost refuzat condiționat pentru a unsprezecea oară după o audiere de luna trecută.

În timpul audierii, Chapman a spus că a ucis vedeta rock în vârstă de 40 de ani pentru „glorie” și că merită pedeapsa cu moartea. El a adăugat că se gândește la „actul de dispreț” tot timpul și acceptă că își poate petrece restul vieții în închisoare.

„Era un icon”

„Vreau doar să reiterez că îmi pare rău pentru crima mea”, a declarat Chapman comisiei de eliberare condiționată de la Wende Correctional Facility din New York.

„Nu am nicio scuză. A fost pentru glorie de sine. Cred că este cea mai gravă crimă care ar putea fi să faci ceva cuiva nevinovat. „A fost extrem de faimos. Nu l-am ucis din cauza caracterului său sau a genului de om care era. Era un om de familie. Era un icon. Era cineva care vorbea despre lucruri despre care și acum putem vorbi și este grozav.”

„L-am asasinat, ca să-ți folosesc cuvântul mai devreme, pentru că era foarte, foarte, foarte faimos și acesta este singurul motiv și eu căutam foarte, foarte, foarte, foarte mult glorie de sine, foarte egoist”, a adăugat el. „Vreau să adaug asta și să subliniez acest lucru foarte mult. A fost un act extrem de egoist. Îmi pare rău pentru durerea pe care i-am provocat-o [Ono]. Mă gândesc la asta tot timpul.”

Documentele, obținute de Asociația Presei, arată că, consiliul a respins eliberarea sa pe motiv că „ar fi incompatibilă cu bunăstarea societății”.

Chapman avea 25 de ani în momentul crimei. Acum în vârstă de 65 de ani, este căsătorit, iar soția lui locuiește lângă unitatea în care a fost în ultimii opt ani.

La ședința comisiei de eliberare condiționată, a fost descris ca fiind profund religios și „creștin devotat”.

De asemenea, este funcționar și portar într-un bloc restricționat al închisorii, unde a fost plasat pentru propria sa siguranță.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și