Cum decurg serviciile de repatriere decedati si cui se adreseaza?

0

In prezent, o mare parte dintre conationali traiesc in afara granitelor tarii. Fie ca muncesc, sunt la studii sau sunt relocati cu alte motive, este bine stiut ca aproximativ 30% din populatia Romaniei, adica in jur de 7 milioane de persoane, rezida peste hotare. Tinand cont de acest procent foarte ridicat, este natural ca rata deceselor survenite in alte tari decat a noastra sa fie una foarte ridicata.

 

Tocmai din acest motiv, o buna parte dintre firmele de servicii funerare, cu precadere cele din Bucuresti, ofera o gama extinsa de servicii, precum cele de repatriere decedati. Acestea vin in ajutorul rudelor din tara, care pot asigura astfel o inmormantare cum se cuvine celor care se sting in afara hotarelor tarii.

 

Cum decurg serviciile de repatriere decedati in Romania?

Avand in vedere numarul mare de decese din afara tarii, o buna parte dintre casele de pompe funebre ofera servicii extinse, precum cele de repatriere decedati. Scopul acestora este de a facilita transportul trupului neinsufletit al unei persoane defuncte inapoi pe meleagurile natale, pentru a fi inmormantat.

 

Indiferent ca este vorba de un accident, de o boala sau de alte probleme care conduc la decesul respectivei persoane, firma de servicii funerare va face toate demersurile necesare pentru aducerea inapoi pe teritoriul Romaniei a trupului acesteia, in cele mai bune conditii. De multe ori, acest lucru presupune rezolvarea unei serii de formalitati legale, dar si o colaborare stransa cu autoritatile si cu casa de pompe funebre din strainatate, care a facut constatarea decesului.

 

Odata rezolvate aceste formalitati si dupa intocmirea actelor necesare, firma de servicii funerare din tara va facilita tot ce tine de transportul sicriului ce contine trupul neinsufletit. In cele mai multe cazuri, acest lucru se va face prin avion, motiv pentru care casa de pompe funebre pentru care ati optat va asigura atat preluarea sicriului din zona cargo a aeroportului de destinatie, precum si transportul acestuia in Capitala sau in alte localitati, la morga, capela sau la cimitir.

 

De asemenea, agentii casei de pompe funebre vor asigura servicii complete, care includ atat indeplinirea formalitatilor legale din tara, precum si organizarea inmormantarii propriu-zise. In tot acest timp, veti avea acces la serviciile de consultanta oferite non-stop de catre firma de servicii funerare pentru care ati optat.

Cui se adreseaza aceste servicii?

Serviciile de repatriere decedati se adreseaza, desigur, rudelor indurerate din tara, care stiu ca dorinta celui trecut in lumea celor drepti este sa isi gaseasca linistea pe pamanturile natale. Prin urmare, firma de servicii funerare la care apelati asigura atat repatrierea, cat si organizarea inmormantarii, indiferent de religia celui plecat dintre noi.

 

Cand se face apel la astfel de servicii?

De indata ce s-a produs decesul, cel mai indicat pas este sa apelati la o casa de pompe funebre care asigura servicii complete pentru inmormantare, inclusiv pe cele de repatriere/expatriere. Astfel, vor fi luate rapid toate masurile necesare pentru a derula cat mai rapid procedurile ce tin de transportul trupului neinsufletit inapoi in tara. In mare parte, cele mai multe astfel de cazuri au loc in tari cu un mare procent de conationali, precum Spania, Italia, Germania sau Marea Britanie, insa firmele de servicii funerare cu experienta asigura servicii de repatriere decedati si din tari indepartate, precum cele de pe continentul american, din Orient, Africa sau chiar din cele mai indepartate colturi ale Asiei!

 

Asadar, daca doriti sa aveti ocazia de a va lua ramas bun de la o persoana apropiata, nu ezitati sa faceti apel la serviciile de repatriere decedati oferite de firmele de servicii funerare din Romania! In acest mod, veti asigura o inmormantare demna de cinstea celui plecat dintre noi, care isi va gasi astfel odihna eterna pe plaiurile natale!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata