Cum sa faci ca pensulele de machiaj pe care le detii sa para mereu „neatinse”?

0

Ai un set de pensule de machiaj la care tii si vrei sa te bucuri de el cat mai mult timp? Te-ai indragostit de pensula din par de veverita, dar nu stii cum sa o ingrijesti corect pentru a nu-i degrada perisorii? Iata cum sa faci ca pensulele sa isi pastreze calitatile vreme indelungata!

 

Curatarea optima a pensulelor

Modul de curatare a setului de pensule este esential atat pentru prelungirea duratei de utilizare, cat si pentru sanatatea tenului. O curatare improprie poate declansa alergii si afectiuni dermatologice cu efecte neplacute in viitor, in urma carora tenul va avea de suferit.

Fie ca ai investit intr-un set de pensule machiaj din par natural, fie din par sintetic, acorda importanta curatarii, dezinfectarii si intretinerii lor in ambele cazuri, tinand cont, insa, de faptul ca materialele naturale nu suporta intocmai acelasi tratament ca si cele sintetice. Nu te grabi sa asculti recomandarile anumitor traineri de makeup care iti vor sugera sa efectuezi dezinfectarea pensulelor cu alcool sanitar. Aceasta solutie ar putea arde sau deteriora perisorii foarte fini si delicati ai pensulelor.

Cel mai indicat este sa folosesti produse special concepute pentru intretinerea pensulelor si sa le ingrijesti cu delicatete, deoarece aceste instrumente magice trebuie sa alunece cat mai fin pe fata, fara a produce zgarieturi sau disconfort.

In principiu, pentru intretinerea unor pensule de machiaj va trebui sa respecti cativa pasi simpli, cum ar fi:

 

Spalarea

  • Spala pensulele sub jet de apa calduta, cu produse profesionale, sampon, sapun lichid sau detergent de vase;
  • Fereste-te sa utilizezi produse de curatare agresive, daca vrei ca perisorii pensulelor sa se pastreze moi la atingere. Poti amesteca solutiile de curatare cu cateva picaturi de ulei de masline sau ulei esential din arbore de ceai pentru a contribui la hidratarea perisorilor;
  • Nu lasa pensulele in solutia de curatare, pentru a evita dizolvarea stratului de lipici si desprinderea firelor din suportul in care sunt prinse. Le poti pulveriza sau imersa in solutia de dezinfectare timp de 30 – 60 de secunde pentru a fi sterilizate;
  • Evita folosirea alcoolului sanitar pur la dezinfectarea acestor instrumente.

 

Indepartarea produselor de makeup rezistente

  • In cazul unui machiaj rezistent, curata pensulele cu ajutorul unui demachiant bifazic folosit pentru indepartarea unui makeup waterproof;
  • Gama de pensule de machiaj folosita pentru aplicarea rujurilor sau corectoarelor o poti curata usor folosind sapunul lichid;
  • Apeleaza la detergentul lichid de vase pentru a indeparta eficient sclipiciul sau reziduurile uleioase.

 

Uscarea

  • Usuca pensulele prin tapotare cu un prosop de hartie si lasa-le pe o suprafata plana pana la uscarea totala. Nu utiliza uscatorul de par sau caloriferul pentru a grabi uscarea pensulelor.

 

Curatarea frecventa

  • Curata frecvent pensulele de machiaj pentru a evita imbacsirea acestora.

Pe langa bunele practici de curatare ale unor pensule machiaj mai trebuie sa stii si cum sa le depozitezi corect. Portfardurile, cutiile, sertarele sau trusele in care pastrezi seturile de pensule au, de asemenea, nevoie de atentia si grija ta. Degeaba ai curatat impecabil pensulele, daca la final le introduci intr-o trusa prafuita sau patata de farduri, geluri sau pudre. Pastreaza pensulele intr-un mediu cat mai igienic posibil, pentru a te bucura de un ten sanatos si de un makeup in siguranta!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata