Cum scapi de chisturile ovariene în mod natural

0

Chistul ovarian reprezintă o disfuncție a procesului de ovulație. În mod obișnuit, la debutul fiecărui ciclu menstrual, pe ovar se dezvoltă un folicul (foliculul fiind locuința ovulului). După câteva zile, foliculul se rupe, și lasă la suprafața ovarului un mic semn, pentru a elibera o ovocită, după care se reabsoarbe. În anumite cazuri însă, folicului nu se rupe. Ce se întâmplă după? În câteva luni se pot aduna câțiva foliculi diferiți ca dimensiuni, ce reprezintă de fapt chisturile.

Cu cât mai multe chisturi pe ovare, cu atât mai puține ovocite eliberate de ovar. Așadar, cu atât mai puține șanse de a rămâne însărcinată. De aceea, ovarele polichistice reprezintă una dintre cele mai mari cauze ale absenței ovulației, implicit și ale sterilității. Însă, această afecțiune se poate trata!

Ai descoperit un chist ovarian. Pentru început, trebuie să îl ții sub observație medicală, iar în cazul în care nu se reduce, iei anticoncepționale sau ajungi la operație. Cu toate acestea, medicina naturistă îți oferă și de această dată o altă cale, mai non invazivă și la fel de eficientă:

Remedii cu plante și miere pentru reducerea chisturilor de pe ovare

Fitoterapia și apiterapia fac echipă minunată împreună împotriva chistului ovarian. Am descoperit așadar trei rețete din care poți alege. Fiecare din cele trei dă rezultate eficiente (asta dacă urmezi o cură de 10 zile pe lună, 5-6 luni la rând, preț de 2-3 ani) și în același timp cu tratamentul alopat (în cure de 10 zile pe lună, urmate de același număr de luni cât iei și medicamentele prescrise de medicul ginecolog și pe care le poți începe în orice perioadă a lunii, separat de schema de administrare a tratamentului alopat). Folosind tratamentul alopat împreună cu cel naturist, vindecarea se va produce mult mai repede.

1. Urzică, gălbenele și coada-șoricelului, câte 300 grame

Într-un litru de apă se lasă la infuzat 4 linguri din acest amestec. Se va consuma această infuzie în decursul unei zile, adăugând câte 15 picături de tinctură de propolis la fiecare 250 ml de infuzie.

2. Ventrilică, urzică moartă, crețișoară, salvie, câte 300 grame

Într-un litru de apă se lasă la infuzat 4 linguri din acest amestec. Se va consuma dimineața și se va adăuga câte un gram de polen.

3. Coada-calului-15 grame, traista ciobanului (planta)- 40 grame, arnică (flori)- 20 grame, coada-şoricelului (flori)- 30 g, cerenţel (rădăcină)- 20 g

Se va face un decoct fierbând, preț de 10 minute, o linguriță din amestecul de plante în 250 ml de apă. Se va consuma dimineața, cu o linguriță de miere.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și