De ce sa reciclezi cartusele pentru imprimanta in loc sa le arunci la gunoi? Afla de aici

0

Majoritatea dintre noi s-a obisnuit cu reciclarea hartiei, a plasticului si sticlei.

Dar cati dintre noi suntem constienti ca putem recila si cartuse imprimanta? Afla in continuare cum poti si de ce trebuie sa te alaturi celor care recicleaza si aceste produse mici dar destul de toxice pentru mediul inconjurator.

Ce materiale se pot recicla din cartuse imprimanta?

O familie medie utilizeaza aproximativ 2-3 cartuse pe an cu jet de cerneala si multe birouri folosesc un numar mare de cartuse laser. Un studiu recent evidentiaza ca doar 15% din catitatea de cartuse imprimanta este reciclata, ceea ce inseamna ca plasticul ajunge in depozitele de deseuri casnice. Asta este foarte grav, deoarece plasticul utilizat in cartuse imprimanta este fabricat din polimeri si are estimata o perioada de 1000 de ani pentru descompunere.

Reciclarea de cartuse imprimanta este o actiune utila pentru mediul inconjurator, deoarece cartusele sunt costisitoare. Acele cartuse imprimanta remanufacturate pot costa doar 10% din pretul total al unui cartus original. Prin reducerea cantitatii de cartuse imprimanta care ajung in depozitele de deseuri menajere, ajutam impreuna la mentinerea unui mediu mai curat si mai sanatos.

Alegand sa reciclezi cartuse imprimanta, ajuti la reducerea poluarii aerului si a apei, asociate cu depozitele de deseuri si incinerarea. De asemenea, vei contribui la conservarea resurselor naturale utilizate pentru a crea noi cartuse imprimanta, reducand astfel amprenta de carbon. In loc sa creeze milioane de tone de deseuri care sunt biodegradabile, si care vor sta inactive in depozitele de gunoi timp de 500 – 1000 de ani, toate componenentele din cartuse imprimanta pot fi reciclate in produse noi, reprezentand cu adevarat o resursa valoroasa.

Beneficiile reciclarii de cartuse imprimanta nu sunt doar pentru mediu. Atunci cand vei achizitona cartuse imprimanta reciclate, vei face economii semnificative pe termen lung.

Ce poti sa faci atunci cand ai cartuse imprimanta goale?

Majoritatea modelelor de cartuse imprimanta pot reumplute de mai multe ori, unele pana la 7 ori, inainte de  ajunge la sfarsitul duratei lor de viata. Astfel, chiar daca iti imaginezi ca reciclarea este un proces dificil pentru tine, poti alege sa contribui la sustinerea naturii prin reumplerea intregii cantitati de cartuse imprimanta.

Ce se intampla cu intreaga cantitate de cartuse imprimanta reciclate?

Toate modelele de cartuse imprimanta au in compozitie diverse materiale, cum ar fi otel, aluminiu, plastic, toner rezidual si cerneala. Astfel, componentele de otel sunt reutilizate pentru fabricarea aparatelor electrocasnice, cum ar fi frigidere si masini de spalat, in timp ce aluminiul este utilizat pentru fabricarea dozelor pentru alimente si bauturi.

Plasticul continut de cartuse imprimanta este transformat in articole cum ar fi pixurile, unde cerneala reziduala poate fi, de asemenea, reutilizata.

Tonerul rezidual este amestecat cu asfalt, sticla reciclata si plastic, pentru a produce suprafete de drum si pavaj de inalta calitate.

Orice plastic contaminat care este identificat in unele modele de cartuse imprimanta si partile ramase, este zdrobit si transformat intr-un material din lemn sintetic, care poate fi utilizat pentru fabricarea de garduri si articole de mobilier. Cu siguranta si tu folosesti in viata de zi cu zi articole care au fost la baza cartuse pentru imprimanta.

Unde poti recicla cartuse imprimanta?

Majoritatea magazinelor care vand cartuse imprimanta au si un serviciu special de colectare. Astfel, utilizatorii pot duce cartuse imprimanta goala in magazine si le pot lasa in spatiile special amenajate. Mai departe, aceste cartuse imprimanta goale sunt preluate de serviciul de salubrizare care le trateaza ca pe deseuri cu statul special si le trimite catre firme cu profil de activitate sortarea si reciclarea deseurilor.

Fiecare dintre noi trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru impactul pe care il are asupra mediului. Deoarece programele de reciclare cartuse imprimanta sunt din ce in ce mai numeroase si mai cunoscute publicului larg, nu exista nicio scuza pentru a mai arunca diverse cartuse imprimanta la gunoiul obisnuit.

 

Intra pe www.tonerpro.ro pentru a afla care sunt cele mai adecvate cartuse cu toner imprimanta pentru afacerea ta.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata