Designerul japonez Kenzo Takada a murit după ce a fost infectat cu Covid-19

0

Fondatorul japonez al popularului brand de modă Kenzo a murit la vârsta de 81 de ani, din cauza complicațiilor legate de coronavirus.

Omagii s-au revărsat din întreaga lume pentru Kenzo Takada care a murit la spitalul american din Paris.

Cunoscut pentru grafica sa strălucitoare, imprimeurile inspirate din junglă și utilizarea eclectică a culorilor, el a fost primul designer japonez care a câștigat importanță pe scena modei din Paris.

S-a stabilit în Franța în anii 1960 și și-a petrecut restul carierei acolo.

Cu „aproape 8.000 de modele” sale, designerul japonez „nu a încetat niciodată să celebreze moda și arta de a trăi”, a spus purtătorul de cuvânt al acestuia.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, i-a adus un omagiu pe Twitter: „Proiectant de talente imense, el le-a dat culoarea și lumina locului lor în modă.

Parisul îl plânge acum pe unul dintre fiii săi”. „Am fost un fan al mărcii în anii ’70 când a început. Cred că era un mare designer”, a spus Sidney Toledano, CEO al conglomeratului de lux LVMH care deține marca Kenzo, a declarat site-ul web de știri de modă WWD.com.

Mulți utilizatori japonezi de Twitter și-au postat condoleanțele pe platformă, dintre care unii au spus că primul lor produs de lux a fost unul de la Kenzo.

„Primul portofel pe care l-am deținut a fost de la Kenzo”, a spus un utilizator Twitter. „Chiar dacă este un lucru mic – îmi voi aminti mereu. Odihnește-te în pace.” „Am o ținută Kenzo de la mama mea”, a spus altul. – O port încă. Mulți alții au spus că dețin batiste Kenzo – un accesoriu care este încă popular în Japonia.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și