Disney a fost dat în judecată pentru Toy Story 4 de către Evel Knievel

0

Fiul celebrului cascador din anii 1970 Evel Knievel îi dă în judecată pe Disney și Pixar pentru personajul îndrăzneț Duke Caboom care apare în Toy Story 4.

Kelly Knievel i-a acuzat pe giganții filmului că au câștigat bani dintr-un personaj bazat pe tatăl său fără a cere permisiunea.

„Evel Knievel nu a emoționat milioane de oameni, nu și-a rupt oasele și nu și-a vărsat sângele doar pentru ca Disney să poată câștiga o grămadă de bani”, a spus el.

Disney neagă acuzațiile.

Un purtător de cuvânt al Walt Disney Co a declarat că, compania se va apăra energic împotriva a ceea ce a numit revendicările fără fond, relatează Associated Press.

Evel Knievel, născut în Montana – nume real Robert Craig Knievel Jnr – a fost renumit pentru cascadoriile sale cu motociclete uluitoare în anii 1960 și 1970.

A sărit uimitor peste fântâna Caesars Palace din Las Vegas și 13 autobuze pe stadionul Wembley din Londra și a folosit o bicicletă cu rachetă pentru a încerca să traverseze Snake River Canyon din Idaho.

Multe dintre aceste încercări s-au încheiat cu accidente, dar a spus că afirmațiile că și-a rupt fiecare os din corp în timpul carierei sale au fost exagerate.

Duke Caboom – exprimat de Keanu Reeves în Toy Story 4 – este descris de Pixar, deținută de Disney, drept „o jucărie din anii 1970, bazată pe cel mai mare temerar și cascador al Canadei”, care „are încredere și fanfaronare”, dar „nu a putut fi niciodată promovat de propria reclamă de jucării „.

Kelly Knievel, ale cărui promoții K și K din Las Vegas au intentat procesul federal privind mărcile comerciale, au drepturi de publicitate față de Evel Knievel din 1978 și solicită despăgubiri în valoare totală de peste 300.000 de dolari (236.000 de lire sterline) pentru acuzații de aprobare falsă și îmbogățire nedreaptă.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și