Drill și muzică rap puse la încercare

0

Muzica lui Drill a capturat titlurile de când a început să apară în Marea Britanie în 2012.

Cu versurile sale deseori provocatoare, a fost învinovățită de poliție pentru alimentarea violenței. De asemenea, este utilizat din ce în ce mai mult ca probe în procesele cu instanțe care aud acuzații, care incită la rivalități de bandă.

Dar unii avocați din domeniul apărării și academicieni spun că oprește inculpații – adesea tineri negri – să primească un proces echitabil. BBC a analizat detaliile a zeci de urmăriri penale din Marea Britanie.

Wood Green, pe 2 februarie 2019, a „amintit mai mult de un film de la Hollywood decât o noapte de iarnă în nordul Londrei”, i s-a spus Old Bailey.

Imaginile CCTV arătau mămici cu cărucioare care fugeau în timp ce bărbații mascați fugeau cu cuțite lungi. Un bărbat a fost împușcat și înjunghiat de opt ori, dar a supraviețuit miraculos. Kamali Gabbidon-Lynck, 19 ani, a fost mai puțin norocos.

A fost urmărit într-un salon de coafură unde clienții, personalul și copiii îngroziți au urmărit neajutorat cum a fost înjunghiat până la moarte.

Cinci persoane au fost acuzate de crima sa și judecate. Trei dintre ei aveau doar 16 ani.

Inculpații puteau fi plasați la fața locului. Dar nu toți au luat parte la înjunghierea propriu-zisă. Procuratura a trebuit să demonstreze că sunt vinovați împreună de crimă.

Aici a apărut muzica lui Drill. A ajutat la legarea inculpaților și la stabilirea unui motiv.

„Criminalitate prin cod poștal”

Curtea a aflat că a existat o „carne de vită” între bandele de stradă. Majoritatea celor judecați au fost legați de banda cunoscută sub numele de Northumberland Park Killers. Victimele lor erau legate de rivala Wood Green Mob. În aceste „crime de cod poștal”, a fost N17 versus N22.

Alții și-au pierdut viața anterior în lupta de lungă durată, iar ura a fost redată în videoclipuri de exerciții încărcate pe YouTube. Curtea a aflat cum „Trills” Tyrell Graham, unul dintre inculpați, a rapperit despre o bandă fatală care a împușcat anul anterior.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și