Finanţele au atras vineri 120 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi

0

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 120 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat un miliard de lei, la o dobândă de 4,10% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu scadenţa în iunie 2024, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 120 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 400 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna decembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 5,945 miliarde de lei, din care un miliard de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discount şi 4,3 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 645 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai mare cu aproximativ 1,84 de miliarde de lei faţă de cea programată pentru luna noiembrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și