FRF anunţă începerea campaniei de vaccinare a componenţilor loturilor naţionale ale României

0

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, pe site-ul său oficial că a început campania de vaccinare anti-Covid-19 a jucătorilor şi membrilor staff-urilor loturilor naţionale ale României.

În acest context, primul fotbalist vaccinat este Denis Haruţ (FCSB), component al echipei naţionale de tineret.

„Fotbalul se vaccinează! A demarat campania de imunizare a loturilor naţionale. Internaţionali români şi membri ai staff-urilor reprezentativelor României se vor imuniza împotriva COVID-19 în cadrul campaniei de vaccinare a loturilor naţionale şi olimpice iniţiată în urma deciziei Guvernului României. Luni, 22 februarie, la centrul de vaccinare s-au prezentat deja primii membri ai staff-urilor primei reprezentative şi ai naţionalei U21, dar şi un fotbalist de la tineret. Antrenorul secund al primei reprezentative, Nicolae Dică, preparatorul fizic Horaţiu Baciu, tricolorul U21 Denis Haruţ şi membrii staff-ului U21, Răzvan Rotaru – antrenor secund, Iulian Oţelea – team manager şi Cătălin Popescu – ofiţer de presă au fost printre primii imunizaţi”, se arată pe site-ul citat.

De asemenea,  campania de vaccinare va continua în următoarele zile cu alţi fotbalişti şi membri ai staff-urilor, în funcţie de programarea realizată.

Membrii loturilor naţionale şi ai loturilor olimpice sunt incluşi în etapa a doua de vaccinare, prin decizia Guvernului României. În baza acestei prevederi, FRF a demarat procedurile pentru ca sportivii să fie vaccinaţi, în contextul în care naţionala României debutează în martie în preliminariile CM 2022, tricolorii U21 participă în aceeaşi lună la EURO, juniorii U19 vor fi gazde la turneul final din iunie-iulie, iar naţionala olimpică participă după 57 de ani la Jocurile Olimpice, în iulie-august.

Prima reprezentativă şi cea de tineret vor disputa în martie 6 partide oficiale importante în preliminariile CM 2022, respectiv în grupele EURO U21.

Programul meciurilor este următorul:

Echipa naţională de seniori
25 martie, ora 21:45: România – Macedonia de Nord
28 martie, ora 21:45: România – Germania
31 martie, ora 19:00: Armenia – România

Echipa naţională de tineret
24 martie, ora 22:00: România U21 – Ţările de Jos U21
27 martie, ora 19:00: Ungaria U21 – România U21
30 martie, ora 19:00: Germania U21 – România U21.

Sursa: News24.ro.

Citește și