Găurire rapidă și precisă în proiectele de amenajări

0

Că ai de realizat un proiect de construcție mai amplu sau un proiect de amenajări interioare, că vrei pur și simplu să pui o perdea la ferestrele de la sufragerie sau că vrei să le faci copiilor un colț de lectură cu rafturi suspendate pentru cărți, pentru orice proiect mai mic sau mai mare poți avea nevoie să dai o gaură în perete sau în diverse alte materiale. Spre fericirea și ușurarea celor care au de făcut astfel de proiecte, există astăzi diverse scule și unelte cu ajutorul cărora găurirea devine mai ușoară, mai rapidă, mai precisă. Iată cum. 

 

Alege mașina de găurit potrivită nevoilor tale 

 

Dacă vrei o mașină de găurit cu ajutorul căreia să îți poți duce la bun sfârșit micile proiecte de amenajare domestică, atunci poți alege din magazinul online Casa Idea bormașina de găurit, ușor de utilizat, pentru utilizări plăcute și eficiente. Poți alege o mașină de găurit și înșurubat cu acumulatori, care să fie ușoară și pe care să o poți manevra chiar și în locurile mai greu accesibile sau dacă nu te descurci cu mânuirea instrumentelor de lucru grele. 

 

Pentru proiecte mai ample, poți alege o mașină de găurit cu percuție sau mașină de găurit și înșurubat de impact, cu sau fără acumulator, în funcție de preferințe și nevoi. Atunci când alegi mașina de găurit, ține cont atât de proiectele pentru care dorești să o utilizezi, cât și de frecvența utilizării, de priceperea ta în a lucra cu un astfel de instrument sau de materialele cu care dorești să lucrezi. 

 

Ce trebuie să faci pentru a obține găuri precise și bine realizate 

 

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci înainte de a face efectiv gaura de care ai nevoie este să fixezi piesa de prelucrat într-o clemă sau menghină, pentru un plus de precizie și protecție. Utilizând cleme sau chiar o menghină care să țină piesa de prelucrat într-o poziție fixă, nu numai că beneficiezi de libertatea ambelor mâini, dar împiedici și piesa să se miște, astfel încât să poți preveni accidentele, iar gaura să fie cât mai precisă. 

 

Burghiul potrivit pentru fiecare proiect 

 

Nu uita că un lucru important pe care trebuie să îl faci este să alegi burghiul potrivit pentru proiectul pe care dorești să îl desfășori. Alege burghiul potrivit pentru materialul pe care dorești să îl găurești – lemn sau metal, cărămidă sau ipsos, astfel încât să poți duce la capăt proiectul pe care dorești să îl realizezi. De asemenea, nu uita că burghiele pe care le folosești trebuie să fie bine ascuțite, astfel încât munca ta să fie sigură și ușoară. 

 

Urmează pașii necesari pentru a obține gaura perfectă 

 

Înainte de a face gaura, trebuie să creezi o indentație, respectiv un punct central precis pentru gaura pe care urmează să o faci. Mai ales atunci când găurești metalele, folosește un cui sau un obiect ascuțit pentru a face o mică adâncitură în material înainte de te apuca să faci gaura. 

 

După ce ai făcut această adâncitură sau chiar o gaură pilot, așază burghiul pe adâncitura punctului central și începe să găurești cu o viteză mică la început, astfel încât să te asiguri că burghiul rămâne centrat în zona de interes. Pe măsură ce gaura se mărește, poți mări și viteza de găurire, însă încearcă să menții viteza în limitele pe care le simți potrivite, fără a forța burghiul. Există riscul ca dacă pui prea multă presiune pe burghiu, acesta să se tocească, ba chiar să se rupă. 

 

Fii atent pe tot parcursul găuririi 

 

Deși pare un lucru extrem de simplu de realizat, un proces de găurire poate fi puțin dificil sau chiar periculos dacă nu ești atent la ceea ce faci. Pentru ca treaba să meargă strună până la final, iar proiectul tău să fie dus la capăt cu succes, este recomandat ca la fiecare centimetru găurit să scoți burghiul și să îl sufli, mai ales dacă este vorba de găurirea lemnului. În caz contrar, resturile sau așchiile de lemn se pot împotmoli în canelurile burghiului, acesta devenind foarte fierbinte, ceea ce îl face, în același timp, să se tocească mai repede. Este vorba despre tehnica stop and cool de care este indicat să ții cont mai ales atunci când găurești lemnul de esență tare. 

 

Opriri scurte și dese pentru găuriri curate 

 

Pentru o găurire cât mai curată, este important ca la perioade scurte și dese să te oprești pentru ca burghiul să se fixeze cât mai bine pe material. În caz contrar, în momentul în care vei ajunge cu burghiul în partea cealaltă, este posibil ca materialul să arate destul de zimțat, ceea ce nu îți va plăcea, cu siguranță. Când aproape ai ajuns de final, pune burghiul în gaura perforată și continuă găurirea din partea cealaltă, astfel încât gaura să fie cât mai precisă și netedă, pe ambele părți. 

 

Urmând aceste etape cu fidelitate și ținând cont de toate aspectele implicate, proiectele tale de amenajare vor fi mai simplu și rapid de realizat. 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata