Giurgiu: Consilierii judeţeni au aprobat proiecte de hotărâre pentru reabilitarea a două drumuri judeţene din FDI

0

Consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat miercuri, în şedinţă ordinară, două proiecte de hotărâre privind aprobarea solicitării de finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru reabilitarea a două tronsoane de drumuri judeţene în lungime totală de 31 de kilometri.

„Pentru asigurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă pe tronsonul de drum judeţean DJ 412 A Mihăileşti – Ogrezeni în lungime totală de 13, 48 kilometri şi a reabilitării DJ 401, între localitatea Herăşti şi limita judeţului Ilfov, în lungime totală de 17, 68 kilometri, au fost prevăzute credite bugetare pentru realizarea investiţiei prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 114 pe 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal bugetare şi s-a întocmit documentaţia prezentată privind aprobarea finanţării sub formă de grant din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Ca urmare a calculării devizelor a fost stabilită valoarea totală a investiţiei în sumă de 65,63 milioane de lei”, a declarat directorul executiv al Consiliului Judeţean Giurgiu, Florentina Stănculescu.

Cele două proiecte de hotărâre au fost aprobate cu 21 de voturi dintr-un total de 29 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţă, consilierii liberali s-au abţinut de la vot, iar doi consilieri judeţeni au absentat de la şedinţă.

„Abţinerea grupului PNL este datorată situaţiei de ambiguitate legată de faptul că această ordonanţă este în curs de modificare şi va fi modificată în mare parte, aşa că toată situaţia supusă aprobării astăzi este pusă sub semnul întrebării”, a declarat consilierul judeţean liberal Florian Velicu.

Preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a spus că votul poate continua, iar „în momentul în care ordonanţa se va modifica, va fi organizată o nouă şedinţă a CJ Giurgiu” pentru aprobarea modificărilor care vor trebui aduse după schimbarea cadrului normativ.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata